Αισιόδοξος ο ΟΟΣΑ για την Ελλάδα

Μικρή «ανακούφιση» στην Ελληνική οικονομία αναμένεται να έρθει από τη νέα χρονιά καθώς σύμφωνα με τους δείκτες τους ΟΟΣΑ η χώρα μας φαίνεται να βαδίζει στο δρόμο προς την ανάπτυξη σε αντίθεση με την Ευρωζώνη, η οποία αναμένεται να κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Στο ίδιος μήκος κύματος φαίνεται πως είναι όμως οι προβλέψεις και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη και ειδικότερα για τη Γερμανία και τη Γαλλία,

οι οποίες συνεχίζουν να παρουσιάζουν χαμηλή ανάπτυξη, κάτω από τον δείκτη 100, που θεωρείται το κατώτατο όριο για την τάση της οικονομικής δραστηριότητας μακροπρόθεσμα.
Τον Οκτώβριο ο δείκτης της Eυρωζώνης έφθασε με πτωτική τάση στο 99.3. Η Γερμανία που είναι 98.7, υποχώρησε κατά 0.1 σημεία σε σύγκριση με αυτόν του Σεπτεμβρίου, το ίδιο και η Γαλλία που κατέβηκε στο 99.4.
Στον συγκριτικό χάρτη των δεικτών, φαίνεται πως οι δείκτες της Ελλάδας, ύστερα από μια σχετική πτώση τον Ιούνιο (99,2), κερδίζουν συνεχώς σημεία, έχοντας φθάσει το όριο των 100 τον Σεπτέμβριο και ένα ενθαρρυντικό 100,3 τον Οκτώβριο.
Σημάδια σταθεροποίησης της ανάπτυξης δείχνει και η Ιταλία, με τους δείκτες της να διαμορφώνονται στο 99 τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
Επίσης, χαμηλές προβλέψεις για την ανάπτυξη παρουσιάζουν οι δείκτες για τον Καναδά, τη Ρωσία και την Ιαπωνία, ενώ στην ίδια κατάσταση μοιάζει να κινείται και η Βραζιλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα