Οκτάχρονο κοριτσάκι έπαθε καρκίνο από την ατμοσφαιρική ρύπανση!

Μια οκτάχρονη καρκινοπαθής φαίνεται πώς είναι το πρώτο θύμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Κίνα σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Monde».

Οι γιατροί σοκαρίστηκαν μόλις αντιλήφθηκαν ότι το οκτάχρονο κοριτσάκι έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα, μια μορφή κακοήθειας που είθισται να εμφανίζεται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς όπως αναφέρει η Αμερικανική Ένωση Καρκίνου η νόσος αυτή σπάνια εμφανίζεται σε παιδιά, αφού ο μέσος όρος εμφάνισης είναι τα 70στά έτη.

Σε μια χώρα όμως όπως η Κίνα οι συνθήκες αλλάζουν διότι το νέφος με τα τοξικά σωματίδια έχει κατακλύσει τον ουρανό.

Σε

ανακοίνωση του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστηρίζει ότι η ρύπανση της ατμόσφαιρας πυροδοτεί την εμφάνιση της συγκεκριμένης νόσου, με αποτέλεσμα να κινητοποιήσει τις Αρχές των χωρών που βρίσκονται αντιμέτωπες με το πρόβλημα και πρώτη απ’ όλες η Κίνα, που βρίσκεται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής προκειμένου να προφυλάξουν τους κατοίκους.

Η οικογένεια του κοριτσιού ζει κοντά σε αυτοκινητόδρομο στην επαρχία Τζιανγκσού και όπως αναφέρει ο γιατρός Τζιε Φενγκντόνγκ που την εξέτασε το κοριτσάκι εισέπνευσε για μεγάλο χρονικό διάστημα τοξικές ουσίες γι’ αυτό και εμφάνισε καρκίνο στο πνεύμονα.

Πρώτη αιτία θανάτου είναι ο καρκίνος υποστηρίζει η επιστημονική κοινότητα της Κίνας, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των Κινέζων που απεβίωσαν από τον καρκίνο του πνεύμονα.

The post Οκτάχρονο κοριτσάκι έπαθε καρκίνο από την ατμοσφαιρική ρύπανση! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα