Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό από Γερμανία, Ολλανδία, Βρετανία

Τα θετικά μηνύματα για τον τουρισμό επιβεβαιώνουν τα πρώτα στοιχεία για τις κρατήσεις από χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Βρετανία.

Σύμφωνα με τον Ντέρτε Νόρντμπεκ του ινστιτούτου έρευνας Gfk, oι κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα από τις χώρες αυτές αυξήθηκαν κατά 10%.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό γραφείο της Γερμανίας Αlltours, οι κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα

παρουσιάζουν αύξηση κατά 30% μέχρι τις 5 Μαρτίου. «Η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει την κρίση τα τελευταία δύο χρόνια και βρίσκει πάλι την καλύτερή της φόρμα», δήλωσε ο Βίλι Φερχούφεν, δευθύνων σύμβουλος της Alltours και σημείωσε ότι το γραφείο βλέπει αύξηση των κρατήσεων κυρίως από σταθερούς πελάτες, οι οποίοι είχαν προτιμήσει άλλους προορισμούς αντί της Ελλάδας.

Το μεγαλύτερο τουριστικό γραφείο της Ευρώπης, η TUI Travel, προβλέπει επίσης επιστροφή των τουριστών στην Ελλάδα, με τις κρατήσεις στο γραφείο της Γερμανίας να έχουν αυξηθεί κατά 4%. Εκπρόσωπος της TUI δήλωσε ότι και οι κρατήσεις από τη Βρετανία παρουσιάζουν σημαντική αύξηση.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η τουριστική βιομηχανία, η οποία πέρυσι αποτιμήθηκε στο 1,15 τρισ. δολ., αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση από 3% ως 4% το 2013, ωθούμενη από την αύξηση κατά τουλάχιστον 6% της τουριστικής κίνησης στις αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO).

Ο UNWTO προβλέπει ότι η τουριστική κίνηση στην Ευρώπη, υπ΄αριθμόν ένα τουριστικό προορισμό, θα αυξηθεί μόνο κατά 2% έως 3%, συνεπεία της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους και της χρηματοπιστωτικής κρίσης, με την ομοσπονδιακή τουριστική ένωση της Γερμανίας BTW να περιορίζει το ποσοστό σε μόλις 1% με 2%.

«Εάν η έξασθενημένη οικονομία αρχίσει να επηρεάζει σοβαρά την αγορά εργασίας και την εγχώρια ζήτηση τότε αυτό θα έχει αντίκτυπο στην τουριστική βιομηχανία», δήλωσε ο πρόεδρος του UNWTO Μίκαελ Φρέντσελ.

Σύμφωνα με τον UNWTO, τη μεγαλύτερη αύξηση της τουριστικής κίνησης – 5% με 6%- αναμένεται να καταγράψει η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, με δεύτερη την Αφρική, όπου οι αφίξεις αναμένεται να αυξηθούν εφέτος κατά 4% με 6%.

Βάσει στοιχείων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, πέρυσι οι αναδυόμενες οικονομίες προσήλκυσαν 4,1% περισσότερους τουρίστες, ενώ οι αναπτυγμένες 3,6%.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα