Αγωγή ενάντια στη Google για την παρακολούθηση λογαριασμών e-mail

H Google κάνει τα πάντα για να σιγουρέψει ότι οι “σωστές” διαφημίσεις πάνε στα “σωστά” άτομα, και φτάνει στο σημείο να “σκανάρει” μέχρι και τον λογαριασμό email των χρηστών της. Για τον λόγο αυτό, η Google βρίσκεται στο στόχαστρο νομοθετών.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας ότι η εν λόγω κίνησή της

έχει μόνο σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες της, ένας δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου στην Καλιφόρνια έχει αντίθετη άποψη, καταθέτοντας αγωγή.

Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η Google παραβίασε πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς νόμους περί υποκλοπής, “σκανάροντας” email με σκοπό οι διαφημίσεις της να στέλνονται στοχευμένα στον κατάλληλο χρήστη.

Η Google είχε καταθέσει πρόταση ώστε να απορριφθεί η αγωγή στις 5 Σεπτεμβρίου, αποκαλώντας το εν λόγω σκανάρισμά της “μια συνήθη λειτουργία της επιχείρησης”, η οποία θα πρέπει να επιτρέπεται, εμμένοντας στο γεγονός ότι το κάνει μόνο για το καλό των χρηστών της.

Η ομοσπονδιακή δικαστής Λούσι Κο, δεν πίστεψε τους ισχυρισμούς της Google, λέγοντας πως η υποκλοπή μηνυμάτων δεν σχετίζεται με τις υπηρεσίες διαδικτύου της εταιρείας.

Έγραψε στην απόφασή της, ότι “ένας χρήστης του Gmail που διαβάζει τις πολιτικές ασφάλειας δεν θα καταλάβαινε ότι τα ηλεκτρονικά του μηνύματα υποκλέπτονται ώστε να παρέχονται στοχευμένες διαφημίσεις σε εκείνον”.

Επιπλέον, η Google σκανάρει και τα ηλεκτρονικά μηνύματα που αποστέλλονται στους λογαριασμούς Gmail. “Η εταιρεία δεν έχει κάνει σαφές σε καμία περίπτωση ότι οι χρήστες που στέλνουν emails δίνουν σιωπηρά τη συγκατάθεσή τους για παρακολούθηση και χρήση της επικοινωνίας τους από τρίτους”, αναφέρει η δικαστής.

Keywords
Τυχαία Θέματα