Βρούτσης: «Διασφαλισμένη η καταβολή των συντάξεων»

Εντός των στόχων κινείται η απορρόφηση της προϋπολογισθείσας συμμετοχής του κρατικού προϋπολογισμού στη συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, από το σύνολο της ετήσιας κρατικής δαπάνης των 10,5 δισ. ευρώ για τις ανάγκες χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος, είχε προϋπολογιστεί να δοθεί στο δεκάμηνο εκτέλεσης το 83,3% και έχει δοθεί το 82,9% «με διασφαλισμένη, σε κάθε περίπτωση, την ομαλή και απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων».

Όπως προκύπτει από την έκθεση του

Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «Ήλιος» για τον Οκτώβριο του 2013, που έδωσε στη δημοσιότητα η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις ανέρχεται στα 926, 89 ευρώ.

Η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις το μήνα Οκτώβριο ανέρχεται σε 2.303.217.634,53 ευρώ, ενώ ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.704.295 άτομα. Ο αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.450.260, εκ των οποίων οι 9.749 καταβάλλονται σε υπηκόους άλλων χωρών.

Σε σχετικές του δηλώσεις, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε τη συμβολή του συστήματος «Ήλιος» στο «οργανωτικό νοικοκύρεμα» του συνταξιοδοτικού συστήματος, καθώς όπως είπε, η παραβατικότητα αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά με την οριστική εξάλειψη των «μαϊμού» συντάξεων, επιφέροντας εξοικονόμηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα