«Αγκάθι» για τον ΣΥΡΙΖΑ οι συνιστώσες

Νέο μεγάλο «αγκάθι» έχει προκύψει από το προσυνεδριακό διάλογο του ΣΥΡΙΖΑ και μετά την απαίτηση τριών συνιστωσών, με κοινή ανακοίνωση τους, να αποσυρθεί το θέμα της αυτοδιάλυσης των συνιστωσών.

Πρόκειται για τους Ενεργούς Πολίτες του Μανώλη Γλέζου, την ΚΕΔΑ του Γιάννη Θεωνά και τη ΔΕΑ του Αντώνη Νταβανέλου. Στη δήλωση τους επισημαίνουν ότι παρακολουθούν με ανησυχία, στην προσυνεδριακή

συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ, «την επιμονή στο αδιέξοδο θέμα της αυτοδιάλυσης των συνιστωσών, στο πλαίσιο του -αναγκαίου- μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο πολιτικό φορέα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

«Είμαστε υπέρ του ενιαίου φορέα του ΣΥΡΙΖΑ, με κοινή δράση και κοινές εμφανίσεις. Σημειώνουμε ότι η αυτοδιάλυση είναι μια εθελοντική διαδικασία, που επαφίεται στην ελεύθερη απόφαση της κάθε μιας από τις συνιστώσες. Σε κάθε άλλη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με επιβολή και τελεσίγραφο», προσθέτουν.

Σε δηλώσεις της η Ρένα Δούρου, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Είναι θέμα του συνεδρίου. Τα μέλη του οργάνου θα αποφανθούν γι αυτό και όλα τα ζητήματα θα τεθούν κατά τη διάρκειά του.»

Keywords
Τυχαία Θέματα