Αεροπλάνο Α7 προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ

Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου προκάλεσε το σοβαρό περιστατικό που συνέβη σήμερα το πρωί με αεροπλάνο Α-7Ε της 116ΠΜ/336 το οποίο “βρήκε” σε καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ κατά την εκτέλεση εκπαιδευτικής πτήσης διείσδυσης και αποφυγής εχθρικής αεράμυνας σε πολύ χαμηλό ύψος (ΠΧΠ).

Συνέπεια της πρόσκρουσης ήταν το αεροσκάφος να “χάσει” τμήμα του καλύμματος UHF-IFF της κεραίας της ουραίας κάθετης σταθερής πτέρυγας.

Για τα αίτια του συμβάντος συστήθηκε από το Αρχηγείο Τακτικής

Αεροπορίας επιτροπή ενώ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας που ενημερώθηκε άμεσα διέταξε να συγκεντρωθούν οι Διοικητές των Μειζόνων Σχηματισμών και των Μονάδων αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας για να τους επισημανθούν θέματα που αφορούν στην τήρηση των κανόνων ασφάλειας και επίβλεψης πτήσεων.

Χειριστές μαχητικών με τους οποίους επικοινώνησε το «Π» για να ζητήσει τις εκτιμήσεις τους για το περιστατικό, υποστηρίζουν πώς πρέπει να αναμένουμε το επίσημο πόρισμα που θα ρίχνει “φως” σε όλες τις συνθήκες και τα αίτια που οδήγησαν στην πρόσκρουση όπως συνέβη και στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν, το 2009, όταν ένα άλλο μαχητικό αεροσκάφος της ΠΑ τύπου F-16 είχε ανάλογο περιστατικό.

Κώστας Αττίας

The post Αεροπλάνο Α7 προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα