Tο iPad πωλείται νόμιμα στην Κίνα

Εξήντα εκατομμύρια δολάρια κόστισε στην Apple η επίλυση των διαφορών της με μια κινέζικη εταιρεία που, όπως αποδείχτηκε, κατείχε τα δικαιώματα της εμπορικής επωνυμίας iPad στην Κίνα, παρά το γεγονός ότι για άλλες χώρες τα είχε παραχωρήσει στην Apple νωρίτερα αντί μερικών χιλιάδων δολαρίων. Έτσι, η Apple

θα αρχίσει να εμπορεύεται, επισήμως, το νέο iPad στην δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μετά τις ΗΠΑ.

Πρωταγωνίστρια στην υπόθεση ήταν η Shenzhen Proview Technology, θυγατρική της Proview International Holdings που κατασκευάζει οθόνες LCD, με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και βρίσκεται υπό αναδιαμόρφωση για να αποφύγει την χρεοκοπία, γεγονός που την έκανε να αναθεωρήσει τις απαιτήσεις της για την παραχώρηση της εμπορικής επωνυμίας στην Apple. Η Proview ζητούσε έως και 400 εκατομμύρια δολάρια για το iPad, τελικά όμως συμφώνησε στα 60 εκατομμύρια.

Μετά την δικαστική απόφαση, η Apple μπορεί να αρχίσει να διανέμει την δημοφιλή, όχι μόνο στον υπόλοιπο κόσμο αλλά στην Κίνα, ταμπλέτα της. Το iPad, παρά το γεγονός ότι κατασκευάζεται στα εργοστάσια της Foxconn στην χώρα, κυκλοφορούσε ανεπίσημα στην «γκρίζα» αγορά, όσο διαρκούσε η δικαστική διαμάχη. Φέρονται να το έφερναν οργανωμένα κυκλώματα από καταστήματα στην Δύση και οι εισαγωγές μετριούνται σε εκατομμύρια.

Πηγή: www.in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα