“Πόρτα” για τα αναδρομικά στους βουλευτές!

Σχεδόν ομόφωνα αποφάσισε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου να «κλείσει» την πόρτα στους βουλευτές, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές που αιτούνταν αναδρομικές διαφορές αποδοχών. Πάνω από 500 πρώην βουλευτές έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο και διεκδικούν με το νόμιμο τόκο τις διαφορές των αποδοχών τους.

Συγκεκριμένα, η ολομέλεια έκρινε  ότι η εφάπαξ έκτακτη παροχή που έλαβαν οι δικαστικοί λειτουργοί (2003-2007) και με την οποία εξομοιούνται οι αποδοχές τους με αυτές του προέδρου του ΕΕΤΤ είναι ανεξάρτητη

και δεν συνδέεται με το μισθολόγιο των δικαστών, έτσι ώστε να μπορεί να τεθεί ζήτημα αναπροσαρμογής της βουλευτικής αποζημίωσης.

Η έκτακτη αυτή παροχή που έλαβαν οι δικαστές, αποφάσισε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συνιστά αναγνώριση επιπλέον απολαβών προς τους δικαστικούς λειτουργούς, όπως αυτές συνδέονται προς τις ειδικότερες συνθήκες άσκησης του επαγγέλματός τους.

Αυτό σημαίνει ότι  δεν αφορούν άλλους λειτουργούς, των οποίων οι αποδοχές τους εξισώνονται με εκείνες των δικαστών, πρόσθεσε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Έτσι, κρίθηκε ότι η επέκταση της επίμαχης παροχής στους βουλευτές συνιστά ανεπίτρεπτη άσκηση νομοθετικού έργου.

Keywords
Τυχαία Θέματα