Tips νίκης από Λαμπρόπουλο

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 77-59 στην έδρα του Πανελευσινιακού για την Α1 μπάσκετ και παρέμεινε μόνος δεύτερος στη γενική κατάταξη.

Οι καλαθοσφαιριστές του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν πολύ καλοί, κατά διαστήματα, κι έφυγαν δίκαια από το γήπεδο με το ροζ φύλλο. Για ένα ημίχρονο ήταν ανταγωνιστικοί οι γηπεδούχοι, με τους «πράσινους» να πατάν γκάζι από το β’ ημίχρονο και μετά και να μην κοιτάν ξανά πίσω τους. Κλειδί νίκης για τον Έλληνα τεχνικό

ήταν η άμυνα, η οποία έσφιξε και οδήγησε στη νίκη.

Οι αγώνες μπάσκετ για το «τριφύλλι» συνεχίζονται αδιάκοπα, καθώς, τώρα, ακολουθεί γι’ αυτό το πολύ δύσκολο ματς στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ για τη Euroleague, το οποίο θα κρίνει, εν πολλοίς, το αν θα συνεχίσουν σε αυτήν, αγωνιζόμενοι για ακόμη μια φορά στα play-off.

Αξίζει να σημειωθεί, πως, από την πλευρά τους, οι Μαδριλένοι ηττήθηκαν για την εγχώρια ACB από την Γκραν Κανάρια, όπου αγωνίζεται κι ένας Έλληνας μπασκετμπολίστας, ο Φώτης Λαμπρόπουλος, ο οποίος με δηλώσεις του στα ελληνικά Μέσα έδωσε τις συμβουλές του στον Παναθηναϊκό, ενόψει της αναμέτρησης την προσεχή Πέμπτη.

«Να πιέσουν τα γκαρντ της Ρεάλ. Επίσης, η Ρεάλ δεν έχει Διαμαντίδη. Πλην του Μπέγκιτς, δεν έχει και ‘καθαρό’ σέντερ. Ο Μίροτιτς είναι σε εξαιρετική κατάσταση, μόνο που προτιμά τα τρίποντα από το low post. Και όταν είναι στο παρκέ, η Ρεάλ χάνει αρκετά στην άμυνά της.

Κάτι που δεν ισχύει όταν είναι ο Σλότερ μέσα. Με τον Σλότερ όμως, χάνει στην επίθεση, γιατί δεν σουτάρει πολύ. Ο Ρέγες είναι αυτός που κάνει καλή δουλειά και στην άμυνα και στην επίθεση. Αν ο Παναθηναϊκός μείνει κοντά στο σκορ, όσο περνά η ώρα θα αυξάνεται η πίεση της Ρεάλ, που θα ‘χει πολλά περισσότερα να χάσει από ένα ματς», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα