Spiegel: Σίγουρα η δόση στην Ελλάδα

Σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του, το γερμανικό περιοδικό Spiegel αναφέρει πως ελήφθη η απόφαση για την καταβολή της δόσης στην Ελλάδα, με το ποσό των 31,5 δισ. ευρώ να καταβάλλεται εντός του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το Spiegel, τα χρήματα της δόσης θα μπουν σε έναν ειδικό, έκτακτο λογαριασμό, στον οποίο δεν θα έχουν πρόσβαση οι ελληνικές αρχές, προκειμένου

να διατηρηθούν οι πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση για μεταρρυθμίσεις. Με τα χρήματα του λογαριασμού θα πληρώνονται οι τόκοι και θα αποπληρώνεται το χρέος που αυξάνεται.

Πληροφορίες του Spiegel αναφέρουν πως το Βερολίνο συνεχίζει τις διεργασίες προς εξεύρεση λύσης, μαζί με άλλες χώρες της Ευρωζώνης και την τρόικα, με τη γερμανική κυβέρνηση να επιδιώκει να διασφαλίσει σε κάθε περίπτωση την παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ, διατηρώντας το κίνητρο για λιτότητα και μεταρρυθμίσεις. Ακόμη, το γερμανικό περιοδικό αναφέρει πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τους πιστωτές και να κλείσει από μόνος τους τυχόν δημοσιονομικές «τρύπες».

Τέλος, το Spiegel συνδέει το σχετικό δημοσίευμα, με τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την Κυριακή, στη Σιγκαπούρη, μιλώντας σε επιχειρηματίες, που είπε : «Νομίζω, δεν θα συμβεί, δεν θα υπάρξει χρεοκοπία στην Ελλάδα», λέγοντας πως έκτοτε, το τοπίο έχει ξεκαθαριστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα