Public Issue: Συν τρεις μονάδες ο Σαμαράς- Μείον ο Τσίπρας

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με 43%, συγκεντρώνοντας 3 μονάδες παραπάνω συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο, ενώ δεύτερος τη τάξει έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας, με τα ποσοστά του να ανέρχονται στο 28%, μειωμένα κατά μία μονάδα, όπως καταγράφει το Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ,

τη στιγμή που καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, το 32% των πολιτών θεωρεί τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, το 22% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το 40% να μην επιλέγει καμία κυβέρνηση.

Ωστόσο, οργή και αγανάκτηση συνεχίζουν να καταγράφουν άνοδο στους ερωτηθέντες (23% το Σεπτέμβριο – 28% τον Οκτώβριο), τη στιγμή που το 83% εξ αυτών, εκφράζει την πεποίθηση ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα θα υπερψηφιστούν από τη Βουλή.

Με το 80% να θεωρεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος δρόμο, το 72% τάσσεται κατά του Μνημονίου και το ίδιο ποσοστό (72%) δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολία με τα εισοδήματά του.

Αναφορικά με την παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 15 μονάδες της ΝΔ (48% – 33%).

Στην ερώτηση που σχετίζεται με τη δημοτικότητα των αρχηγών, πρώτος είναι ο Φώτης Κουβέλης (48%) και ακολουθούν: Αλέξης Τσίπρας (41%), Πάνος Καμμένος (40%), Αντώνης Σαμαράς (39%), Αλέκα Παπαρήγα (21%), Νίκος Μιχαλολιάκος (20%) και τελευταίος ο Ευάγγελος Βενιζέλος (20%).

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χάνει 9 μονάδες σε δημοτικότητα (29% το Σεπτέμβριο, 20% τον Οκτώβριο), ο Πάνος Καμμένος κερδίζει μία μονάδα (40% τον Οκτώβριο, 39% το Σεπτέμβριο), ο Φ. Κουβέλης χάνει τέσσερις μονάδες (48%, 52% το Σεπτέμβριο), ο Ν. Μιχαλολιάκος χάνει δύο μονάδες (20%, 22% το Σεπτέμβριο, η Αλέκα Παπαρήγα κερδίζει μία μονάδα (21%, 20% το Σεπτέμβριο) και ο Αλέξης Τσίπρας χάνει μία μονάδα (41%, 42% το Σεπτέμβριο).

Τέλος, στην ερώτηση για τη λειτουργία του Κράτους συγκριτικά με 5 χρόνια πριν, η πλειοψηφία και το 48% πιστεύει ότι δουλεύει χειρότερα και μόνο το 16% οτι δουλεύει καλύτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα