Πέθανε ο διευθυντής φωτογραφίας Χάρης Σαββίδης

Ο γνωστός διευθυντής φωτογραφίας Χάρης Σαββίδης, συχνός συνεργάτης του Γκας Βαν Σαντ, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 55 ετών. Είχε εργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες, όπως οι Ντέιβιντ Φίντσερ, Νόα Μπάουμπαχ, Γούντι Αλεν και Σοφία Κόπολα.

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη ο ελληνοκυπριακής καταγωγής Σαββίδης ξεκίνησε την καριέρα του κινηματογραφώντας μόδα στο Μιλάνο και το Παρίσι. Στη συνέχεια πέρασε στα μουσικά βίντεοκλιπ και συνεργάστηκε

με καλλιτέχνες όπως η Μαντόνα και οι REM.

Ως διευθυντής φωτογραφίας εργάστηκε στις ταινίες του Φίντερ The Game (1997) και Zodiac (2007). Με τον Νόα Μπάουμπαχ συνεργάστηκε σε δύο ταινίες: στο Margot At The Wedding και στο Greenberg.

Ο Σαββίδης υπήρξε υποψήφιος για πέντε Indie Spirit Awards για τη δουλειά του στις ταινιες Gerry (2003), Elephant (2004), Last Days (2005) και Milk (2009) του Γκας Βαν Σαντ, καθώς και για το Greenberg (2011).
Είχε εργαστεί, επίσης, στο American Gangster του Ρίντλεϊ Σκοτ. Από τις τελευταίες του συνεργασίες ήταν το Somewhere της Σοφία Κόπολα, με την οποία συνεργάστηκε ξανά στο The Bling Ring, που πρόκειται να βγει στις αίθουσες την επόμενη χρονιά.
Πηγή τα ΝΕΑonline

Keywords
Τυχαία Θέματα