NY Times: Σημαντική η άνοδος του ελληνικού τουρισμού

Εκτενή αναφορά στην πορεία του Ελληνικού τουρισμού, κατά τους θερινούς μήνες του 2013, κάνουν σε δημοσίευμά τους οι «New York Times», στο οποίο σημειώνουν ότι ο αριθμός των τουριστών στην Ελλάδα θα ξεπεράσει τα 17 εκατομμύρια, συγκριτικά με την χρονιά του 2012 που ανήλθε τα 15,5. Την ίδια στιγμή η Τράπεζα της Ελλάδος γνωστοποίησε ότι τα εισοδήματα από την τουριστική βιομηχανία αυξήθηκαν κατά 18% το
α΄ εξάμηνο του 2013, αγγίζοντας τα 4.4 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικάνικης εφημερίδας, η αύξηση της τουριστικής κίνησης φέτος στην Ελλάδα οφείλεται κατά κύριο λόγο στην επιθετική τιμολογιακή πολιτική πρακτόρων και ξενοδοχείων, με τις τιμές διανυκτέρευσης να μειώνονται κατά 10% σε σχέση με πέρυσι. Ο ελληνικός τουριστικός τομέας, ο οποίος εκπροσωπεί περίπου το 15% της -ύψους 251 δισ. δολαρίων – ελληνικής οικονομίας, αγωνίστηκε να επανέλθει δριμύτερος λόγω των απεργιών στα μέσα μεταφοράς και άλλων διαδηλώσεων που απομάκρυναν πολλούς τουρίστες, υπογραμμίζεται.

Παρόλο που η Ελλάδα εξακολουθεί να παρουσιάζει οικονομικά προβλήματα και αναμένεται σύντομα να χρειαστεί επιπλέον διεθνή βοήθεια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο Κοινοβούλιο ότι η Αθήνα βρίσκεται εντός του στόχου της για το ΑΕΠ, κυρίως χάρη στον τουρισμό της.

Keywords
Τυχαία Θέματα