Minoan Group: Στρατηγική συνεργασία στο έργο της Κρήτης

Η Minoan Group Plc., μέλος του χρηματιστηρίου της αγοράς AIM του Λονδίνου, ανακοινώνει ότι προέβη στη σύναψη συμφωνίας με την εταιρεία ‘The Candia Investment Corporation’ (Διεθνές Επενδυτικό Fund) με στόχο την επιχειρηματική συμμετοχή της τελευταίας στο έργο του Ομίλου στη Βορειοανατολική Κρήτη.

Τα

βασικά σημεία της συμφωνίας είναι τα εξής:
1. Η εταιρεία ‘The Candia Investment Corporation’ δεσμεύτηκε να επενδύσει ποσό 2.5 εκ Ευρώ με αντάλλαγμα τη συμμετοχή της στο Έργο σε ποσοστό 10%. Το επενδυόμενο ποσό θα καταβληθεί σταδιακά αρχής γενομένης τον Αύγουστο του 2012 και μέχρι το Σεπτέμβριο του έτους 2013.
2. Η εταιρεία ‘The Candia Investment Corporation’ θα έχει το δικαίωμα να αποκτήσει επιπλέον ποσοστό 25% του Έργου, υπό την προϋπόθεση να επενδύσει ποσό 15 εκ Ευρώ εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος μετά την έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων του Έργου.
3. Η εταιρεία ‘The Candia Investment Corporation’ θα διαθέτει επίσης δικαίωμα προαιρέσεως για την απόκτηση 4 εκ. νέων κοινών μετοχών της Minoan Group Plc.
4. O Όμιλος Minoan Group από κοινού με την ‘The Candia Investment Corporation’, έχουν συμφωνήσει να συστήσουν μία εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV) με ποσοστό συμμετοχής 51% για τη Minoan Group και 49% για την ‘The Candia Investment Corporation’ που θα εξετάσει τη δυνατότητα της δημιουργίας νέας κερδοφόρας δραστηριότητας με την αγορά και λειτουργία τουριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα