Mazda και Toyota ανακαλούν οχήματά τους

Σε ανάκληση μοντέλων αυτοκινήτων τους προχωρούν οι ιαπωνικές εταιρείες Mazda και Toyota

Η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Mazda πρόκειται να ανακαλέσει περίπου 42.000 οχήματά της, συγκεκριμένα τα μοντέλα 6 κινητήρα 2,5 λίτρων που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 2010 και 2012. Αιτία της ανάκλησης αυτής είναι ένα αρκετά παράξενο πρόβλημα που σχετίζεται με τον

κίνδυνο πυρκαγιάς από… αράχνες!

Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, οι κίτρινες αράχνες σάκων έλκονται από τους υδρογονάνθρακες της βενζίνη και όταν δημιουργούν φωλιές στο σωλήνα του ρεζερβουάρ του καυσίμου, ο ιστός τους μπορεί να εμποδίσει τη ροή του αέρα, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε τη Δευτέρα η Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας (NHTSA). Το μπλοκάρισμα του αέρα μπορεί να προκαλέσει «υπερβολική» αρνητική πίεση κάτι που ίσως «έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ράγισμα στη δεξαμενή του καυσίμου» και διαρροή, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε οτι η εταιρεία είχε προβεί στην πρώτη ανάκληση οχημάτων με το συγκεκριμένο πρόβλημα το 2010, με σκοπό να το επιδιορθώσει. Όμως παρά το γεγονός ότι εισήγαγε στα οχήματα έναν μηχανισμό, σκοπός του οποίου ήταν να αποτρέπει την είσοδο της αράχνης στο σωλήνα του ρεζερβουάρ, το πρόβλημα δεν διορθώθηκε. Η Mazda ανακοίνωσε ότι είχαν σημειωθεί τουλάχιστον 9 νέα κρούσματα αυτού του είδους έως τον Δεκέμβριο του 2013 και κατέληξε στο πόρισμα ότι «πρόκειται για ελάττωμα που σχετίζεται με την ασφάλεια».

Η Toyota επίσης εξέδωσε ανακοίνωση για ανάκληση που επηρεάζει συνολικά 6,39 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως, γεγονός που προκαλει σοβαρό ζήτημα σε σχέση με τη φήμη της ιαπωνικής οικονομίας να σακεί ποιοτικό έλεγχο. Εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας τόνισε ότι στην Ευρώπη θα ανακληθοόυν 825.000 οχήματα.

Η ανάκληση αφορά κάποια ελαττώματα αναφορικά με τις θέσεις, τα καλώδια που συνδέονται με τους αερόσακους, τις μίζες, το σύστημα διεύθυνσης και το μοτέρ των υαλοκαθαριστήρων του παρμπρίζ. Η Toyota ανακοίνωσε ότι η εταιρεία «δεν γνωρίζει για συγκρούσεις, τραυματισμούς ή θύματα» που να προκλήθηκαν από τα πέντε προβλήματα που την οδήγησαν στην απόφαση να προχωρήσει στην ανάκληση. Ανακοίνωσε όμως ότι έχει δεχτεί δύο καταγγελίες για πρόκληση πυρκαγιάς εξαιτίας προβλήματος στη μίζα του αυτοκινήτου.

Τα οχήματα που υπόκεινται σε ανάκληση, περιλαμβάνουν τα μοντέλα RAV4, Corolla, Yaris, Matrix, Urban Cruiser, και Highlander.

Η Toyota είχε προβεί και το 2012 σε ανάκληση 7,4 εκατ. οχημάτων της – η μεγαλύτερη ανάκληση που έχει γίνει ως τώρα.

The post Mazda και Toyota ανακαλούν οχήματά τους appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα