Μαλλια... κουβαρια δτ νεριτ (ερτ)!

13:51 9/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Τελικά όνειρο ήταν και πάει η λειτουργία του νέου «μορφώματος» που ακούει στο όνομα ΝΕΡΙΤ. Η αποχώρηση...
Καψή εντός των ημερών δημιουργεί επί πλέον προβλήματα, αφήνοντας ορφανά όλα τα «μπουμπούκια» της επιλογής του. Το να πούμε ότι όλα αυτά που συμβαίνουν στο ραδιομέγαρο-σόδομακαι και γόμορα- τα γράφαμε σχεδόν καθημερινά δεν έχει πλέον καμιά αξία. Ο επόμενος προϊστάμενος θα καθαρίσει τον στάβλο από την «κοπριά»;

Το θέμα είναι ότι η ΔΤ-ΝΕΡΙΤ(ΕΡΤ) μπαίνει σε νέες περιπέτειες. Ο φορέας έγινε ξέφραγο... αμπέλι, και όποιος καταφέρνει, κλέβει τα πιο
πολλά! Τι για συμμορίες γράψαμε τι για φατρίες, ίντριγκες, συγγένεια, για προσλήψεις ρουσφέτια, και ανάθεση εκπομπών, κατά βούληση και παράβαση κανόνων. Το αυτί τους δεν ίδρωσε. Ποτέ δεν ένιωσαν την ανάγκη να απολογηθούν στον ελληνικό λαό που με τα χρήματά του, αυτοί κάνουν το κέφι τους. Όχι θα άφηναν τη δόξα.. και το μέλι..

Δείτε λοιπόν τώρα τι συμβαίνει στην Αγία Παρασκευή, παρά τη «βοήθειά» της! Το μεγάλο αφεντικό ήταν η κ. Ευαγγελάκου, που μοίραζε αφειδώς χρήμα με την αγορά ξένου προγράμματος και ανάθεση εκπομπών. Μάλιστα λέγεται ότι έχουν κάνει μαζί με την κ. Τσιλίκουνα αναθέσεις εκπομπών σε συγγενικά τους πρόσωπα!!!

Ο κ. Προκοπάκης άσχετος με το αντικείμενο λειτουργούσε σε άλλο μήκος κύματος. Αποτέλεσμα , να κάνει ότι θέλει ο καθένας και ότι ερχόταν στο ΔΣ να περνάει, όταν αφορούσε χρήμα. Από την άλλη, διαγωνισμοί προσλήψεων και προκηρύξεις να πηγαίνουν στο βρόντο(..) λόγω αδιαφάνειας, αδιαφορίας και προβλημάτων.
Έτσι λοιπόν αυτή τι στιγμή έχουμε τα μέλη του ΔΣ σχεδόν να μην μιλάνε μεταξύ τους και οι γενικοί στον «αέρα». Η επιλογή τους έγινε με συνοπτικές και βρώμικες μεθόδους. Ούτε στο Μπαγκλαντές δεν θα γινόταν με τέτοιο τρόπο. Το ΕΣ σε σχετική αδράνεια., και οι εργαζόμενοι να σηκώνουν το σταυρό του μαρτυρίου, μέσα στην αβεβαιότητα και τη διάλυση.

-Τον κ.Καψή να αποχωρεί βρεγμένος σαν γάτα και ο κ. Φορτσάκης να εγκαλεί το ΔΣ για παράνομες και χαριστικές αποφάσεις, αντί να τους τραβήξει τ΄άυτιά.

-Να διορίζονται γενικοί χωρίς να έχουν υπογράφει συμβάσεις. Να μην έχουν δικαίωμα υπογραφής και να μην πληρώνονται.

-Να μην υπάρχουν επιτροπές ενστάσεων, αξιολόγησης και προσλήψεων και η εισαγγελέας να κάνει έρευνα.

-Οι «υποψήφιοι» γενικοί κ. Κουπελίδης να καλεί σε τραπέζι φιλικά πρόσωπα για να τον στηρίξουν, ο κ. Κοντιζάς τους τεχνικούς τμημάτων να συνδράμουν το έργο του μορφώματος με ανταλλάγματα. Και ο κ. Θωμόπουλος να αποφασίζει τα του οίκου του μέσα στο σκοτάδι!!! Περιμένετε μόλις αναλάβει ο νέος προϊστάμενος να δείτε τι γέλιο θα πέσει, μόλις αρχίσει η άντληση.... των λυμάτων(!).

-Η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ παρά της διαβεβαιώσεις Καψή για έναρξη 27 Απριλίου, να αναβάλλεται επ΄αόριστον. Να κινδυνεύει με αποπομπή από την EBU, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Προκοπάκη που ψεύδεται για σύντομη λειτουργία. Στο ραδιομέγαρο, 40 μέρες πριν τις εκλογές, να επικρατεί χάος και μπάχαλο στο Νοτιοανατολικό «BBC»(ΔΤ-ΝΕΡΙΤ). Μοιάζει με ναυαγισμένο πλοίο που ο καθένας χωρίς τις εντολές του ανύπαρκτου καπετάνιου, προσπαθεί να σωθεί!

-Μέσα στη διάλυση και αποσύνθεση, το μπάχαλο και το χάος των νεκροθαλάμων του κτηρίου, η κ. Βίκυ Σουλτανιά από το νομικό τμήμα, η κ Ε. Σκαρπαθιώτη από την ICAP, και μία πρώην ιδιαιτέρα που ακούει στο όνομα, Ιωάννα Παπανικολοπούλου, ανέλαβαν δράση. Αυτοδιορίστηκαν «αξολογητές» και επεξεργάζονται όλα τα στοιχεία των προσλήψεων, με απόλυτη μυστικότητα.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας τα ονόματα που αναφέρονται ως αξιολογητές σε διάφορα δημοσιεύματα, Κώστας Παπαγιανόπουλος και Πάνος Κεφάλας, μετά από προσωπική έρευνα δεν έχουν οριστεί αξιολογητές, και δεν έχουν καμία σχέση. Είναι αναληθή. Άλλωστε θα ήταν αδιανόητο και παράλογο, ο αξιολογητής να αξιολογεί τον εαυτό του. Εκτός αν το δημοσίευμα είχε άλλους στόχους. Αυτό προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Η μη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ στον χρόνο που θα έπρεπε να είναι σε πλήρη λειτουργία φέρνει τα πάνω-κάτω και στην ίδια την κυβέρνηση, αφού εμφανίζεται ανίκανη να δαμάσει τη Λερναία Ύδρα. Το Μαξίμου είναι έτοιμο να πάρει αποφάσεις πριν γελοιοποιηθεί, μετά το «μαύρο» που έριξε στις 11 Ιουνίου και υποσχέθηκε ένα νέο σύγχρονο και ευέλικτο φορέα, που θα λειτουργούσε μέχρι τέλος του 2013.

Όπως αναφέρουν πηγές, που έχουν πρόσβαση στο Μαξίμου, «ανανέωση» δεν είναι όλα τα παλιά υλικά της διεφθαρμένης ΕΡΤ. Τα «σούργελα» και τα «απολιθώματα» που έφεραν η διοίκηση και ο κ. Καψής. Όπως και η Μαγια Τσόκλη, που άφησε την επιχειρηματικότητα της μπύρας(δεν θα πήγαινε καλά. Εδώ υπάρχει ζεστό χρήμα), και η αφιχθείσα εξ Αυστραλίας μετανάστρια Ρίκα Βαγιάννη, για να πάρει τη θέση του Παπαδόπουλου, που θα συμμετέχει εξ αποστάσεως με την «υγειά μας» και το αζημίωτο σε νέο μουσικό Show. Όλοι αυτοί είμαστε μια ωραία οικογένεια που έλεγε και ο αείμνηστος, Ηλιόπουλος, το «μαγαζί», νάνε καλά!

Πρόβλημα υπάρχει και με τους διμηνίτες της ΔΤ, που τρέχουν στους δικηγόρους για ενημέρωση. Με τις συνεχείς δίμηνες ανανεώσεις φοβούνται μήπως και χάσουν τις αποζημιώσεις, σε ενδεχόμενη ένταξη τους έστω και για έναν μήνα στη ΝΕΡΙΤ, παράνομα. Με το μπάχαλο που επικρατεί-όπως λένε- όλα είναι πιθανά. Έχουν χάσει πλέον κάθε εμπιστοσύνη. Τώρα αν το ΚΚΕ δια στόματος Κουτσούμπα αναγνωρίσει τα «μορφώματα» αυτό είναι δικό του θέμα. Να μην μας λέει όμως ότι στηρίζει τον αγώνα των.... εργαζομένων.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο θέμα ΕΡΤ, ότι και να κάνει είναι εκτεθειμένη με τα τόσα ψέματα και παραμύθια που έχει αραδιάσει, ακόμη και δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού. Τώρα τρεις λύσεις υπάρχουν.

Α) Να βγάλει πραξικοπηματικά το σήμα της ΝΕΡΙΤ για να πει ότι άνοιξε το «μαγαζί» και μέχρι να προσλάβει κόσμο να το λειτουργεί με το προσωπικό της ΔΤ με βάση τη συμφωνία Μάναλη-Προκοπάκη, και με άγνωστες συνέπειες. Δηλαδή με τσαμπουκά. Εδώ η σύγκρουση των εργαζομένων είναι κάθετη. Ακόμα και «λουκέτο».

Β) Να πάρει μια γενναία απόφαση η συγκυβέρνηση(χρειάζεται τόλμη) να ανοίξει η ΕΡΤ εθελοντικά-και τα 3 κανάλια-με προσωπικό που θέλει να επιστρέψει μέχρι να αποκατασταθεί μια τυπική λειτουργία, ενόψει και των εκλογών και στη συνέχεια ένα οργανωμένο σχέδιο λειτουργίας. Αυτή είναι η καλύτερη λύση, μαζί με την διαφανή και αξιοκρατική επιλογή των υφισταμένων προκηρύξεων προσωπικού.

Γ) Η υπογραφή ΚΥΑ που προβλέπει ο Ν4173/2013 για πλήρη λειτουργία. Αυτό σημαίνει αυτόματα διακοπή συνεργασίας των διμηνιτών και λειτουργία με προσωπικό ΝΕΡΙΤ που δεν υπάρχει. Δηλαδή μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα. Εκτός αν αποφασίσει η διοίκηση και πει εγώ επιλέγω από την προκήρυξη τους 356 που «γουστάρω», ανοίγω το μαγαζί κανονικά στις 27 Απριλίου και εσείς πηγαίνετε στα δικαστήρια να δικαιωθείτε. Λίγο απίθανο αυτό, αλλά με την «τρέλα» που κουβαλάνε όλα να τα περιμένεις. Το να δεις στην οθόνη σου ΝΕΡΙΤ είναι το πιο εύκολο. Άλλωστε αυτό πληρώνεις «χαμάλη» Έλληνα. Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα!

Συμπέρασμα: ΔΤ-ΝΕΡΙΤ είναι σε αποσύνθεση, σε λίγο θα αρχίσει να βγαίνει η «μπόχα» που επιμελώς εδώ και 10 μήνες έκρυβαν. Δημόσια τηλεόραση και μεγαλοστομίες παραμένουν στη σφαίρα του «παραμυθιού». Και τα παραμύθια κάποτε τελειώνουν!
Keywords
μαλλια κουβαρια, μαλλια, ΕΡΤ, μαλλια, ebu, εκλογες, icap, δραση, ιουνίου, μαγια, ΚΚΕ, λύση, κυα, σημαίνει, πηγαίνετε, καιρος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, αξια, τραπεζα της ανατολης, μεταναστευση στην αυστραλια, νεα κυβερνηση, ρικα βαγιανη, εκλογες 2012, τελος του κοσμου, νεος παπας, γατα, θεμα, ονοματα, ονειρο, σφαιρα, τηλεοραση, υδρα, ψεματα, icap, αγια παρασκευη, αγορα, αδρανεια, αζημιωτο, αμπελι, αυτι, πηγαίνετε, βγαινει, βικυ, γελιο, γομορα, δειτε, διοικηση, δοξα, εγινε, ευκολο, υπαρχει, ενημερωση, επρεπε, ερευνα, ετοιμο, ιδια, θωμοπουλος, διαγωνισμοι, ιωαννα, καψης, κυβερνηση, κυα, λειτουργια, λερναια υδρα, λύση, μαγια, μαξιμου, μελι, μηκος, μηκος κυματος, μηνες, οθονη, οικογενεια, ονομα, παραμυθια, πηγαινε, πλοιο, υπογραφη, προβληματα, προσληψεις, συνεχεια, συγχρονο, σχεδιο, τμημα, χαος, χρημα, αφεντικο, δικαιωμα, ebu, ιδιαιτερα, ιουνίου, κωστας, μοιαζει, πηγες, σημαίνει, σημα, υλικα
Τυχαία Θέματα