KEΔΕ: Επί ποδός πολέμου για τον προϋπολογισμό

Τα οικονομικά των Δήμων και πάλι στο προσκήνιο. Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2014, που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, προβλέπει και νέες μειώσεις της κρατικής επιχορήγησης των ΟΤΑ. Ο προϋπολογισμός λιτότητας λοιπόν, ήταν η αφορμή για να σημάνει γενικός συναγερμός στους

Δήμους όλης της χώρας.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συνεισφέρει όσο κανένας φορέας του Δημοσίου στην δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο. Οι τεράστιες περικοπές στους πόρους της από το 2009 μέχρι σήμερα, εάν συνεχιστούν και το 2014, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια τους Δήμους σε κατάρρευση», προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης.

Προς Τούτο, Έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκαλεί η ΚΕΔΕ την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου και ώρα 9.30 το πρωί στην Αθήνα (ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ). Θέματα αιχμής στην ατζέντα της Συνέλευσης: οι προβλέψεις του υπό ψήφιση Κρατικού Προϋπολογισμού έτους 2014 για την Αυτοδιοίκηση, η εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα, η αιφνίδια και αδικαιολόγητη κατάργηση υπηρεσιών και δομών των δήμων ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την περίοδο της κρίσης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι, επίσης θέματα που αφορούν στο ανθρώπινο δυναμικό που υπηρετεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα το ζήτημα της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας. Ακόμη θα συζητηθεί – μετά τις σχετικές πληροφορίες που φτάνουν στη δημοσιότητα – και το κρίσιμο θέμα της κατάργησης Νομικών Προσώπων, αλλά και η ξαφνική και αδικαιολόγητη κατάργηση δομών και υπηρεσιών των δήμων και το μέλλον του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετούν σε αυτές».

Γ. Σπ. Π.

The post KEΔΕ: Επί ποδός πολέμου για τον προϋπολογισμό appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα