H φωτογραφία του νεκρού δραπέτη-δολοφόνου Κόλα που κάνει το γύρω του διαδικτύου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τα ξημερώματα της Κυριακής, περίπου στις 6 η ώρα, λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, έπεσε νεκρός μετά από πραγματική «μάχη» με τους άνδρες των ΕΚΑΜ, ο Αλαβανός δραπέτης Μαριάν Κόλα. Ο συνεργός του Ιλίρ Κούπα κατόρθωσε να ξεφύγει και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών έχει τραυματιστεί.

Τέσσερις κάλυκες, από το Καλάσνικοφ με το οποίο πυροβόλησε ο Κόλα κατά των αστυνομικών βρέθηκαν κατά την αυτοψία στον χώρο της συμπλοκής. Σύμφωνα με πληροφορίες έπεσαν πάνω από 100 σφαίρες, κάτι που δείχνει τη «σκληρή» μάχη που έδωσαν οι άντρες

των ΕΚΑΜ, επί τόπου πηγαίνει ο ιατροδικαστής, κ. Θ. Βουγιουκλάκης.

Ένα καλάσνικοφ, το πιστόλι του αδικοχαμένου αστυνομικού Γιώργου Ανδριτσόπουλου, μία αυτοσχέδια χειροβομβίδα κι ένα πλήθος από σφαίρες…. Κι ακόμη ένα κινητό τηλέφωνο απενεργοποιημένο και με δύο κάρτες τις οποίες είχε στην τσέπη του.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τα ξημερώματα στην περιοχή που συνέβη η συμπλοκή επικρατούσε πυκνή ομίχλη, ενώ ο Κόλα ήταν αυτός που άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών της ομάδας των ΕΚΑ,Μ με Καλάσνικοφ και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει. Όπως έδειξε και η ιατροδικαστική έρευνα οι αστυνομικοί απάντησαν με ριπές και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή μία σφαίρα στην πλάτη, από απόσταση 20-30 μέτρων, ήταν αυτή που σκότωσε τον Αλβανό. Το πρωί της Δευτέρας θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στους αστυνομικούς είναι ο βαρύς εξοπλισμός των δραπετών. Ήταν εφοδιασμένοι με προμήθειες σε τροφιμα και νερό καθώς και αλεξίσφαιρα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Μαριάν Κόλα ήταν ξυρισμένος και ο σάκος που εγκατέλειψε πίσω του ο Κούπα ήταν γεμάτος με φρεσκομαγειρεμένα φαγητά. Αυτό βεβαιώνει τις υποψίες της ΕΛ.ΑΣ για τρίτους που βοηθούσαν στους κακοποιούς και έτσι οι σχετικές έρευνες θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Κούπα

Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα, είναι σε εξέλιξη και όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί η ολοκλήρωση της επιχείρησης είναι θέμα χρόνου.

Στη διάρκεια της νύχτας χτένισαν την περιοχή με θερμικές κάμερες ενώ συνεχίζουν τις ενέδρες και τα μπλόκα, ενώ η παλιά εθνική οδός Ιωαννίνων Ηγουμενίτσας παραμένει κλειστή σε όλη την επίμαχη ζώνη.

Η αστυνομία θέλει ζωντανό τον Ιλίρ Κούπα προκειμένου να αντλήσει πολύτιμες πληροφορίες για την πολυήμερη παραμονή του ίδιου και του νεκρού Μάριαν Κόλα στην περιοχή της Ντουσκάρας, όπως και για την ύπαρξη συνεργών που τους παρείχαν στέγη και τρόφιμα.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως, μετά την απώλεια του αδίστακτου Κόλα, ο Κούπα είναι φοβισμένος και προς το παρόν μάλλον θα έχει κρυφτεί κάπου. Ένα ενδεχόμενο που εξετάζει σοβαρά η αστυνομία είναι πως ο ίδιος ο Κούπα ίσως βάλει τέλος στη ζωή του προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Η υποψία αυτή έγινε πιο έντονη από το μεσημέρι της Κυριακής όταν στην κοιλάδα της Βροσύνας ακούστηκε ένας πυροβολισμός, το ενδεχόμενο αυτό είναι κάτι το οποίο η αστυνομία απεύχεται καθώς τον θέλει ζωντανό για να «αντλήσει» όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί.

πηγή φωτογραφιών: epirusPost.gr

Keywords
Αναζητήσεις
φοτο κουπα του δολοφονου
Τυχαία Θέματα