H χώρα που χόρευε, στο ντέφι του Κασιδιάρη…

Θέαμα τριτοκοσμικό, απεχθές, χωρίς αισθητική. Οι –πολύ- παλιότεροι, θα θυμούνται ίσως τον μελαψό κύριο με την αλυσοδεμένη αρκούδα ή μαϊμού που περιδιάβαινε τους μεγάλους δρόμους, κτυπούσε άχαρα το ντέφι του και υποχρέωνε με το μαστίγιο, το δύστυχο ζώο, να «χορεύει» στον ρυθμό του.

Οι νεότεροι, δεν θυμούνται τίποτα από αυτά, γι’ αυτό κι όταν ακούν τις σχετικές περιγραφές, χαμογελούν αδιάφορα, διασκεδάζουν με τις ιστορίες…

Οι νέοι βλέπουν τη καθημερινότητά τους, ανησυχούν για το δικό τους παρόν και μέλλον, δεν ασχολούνται με το παρελθόν των σημερινών πρωταγωνιστών.

Οι πρωταγωνιστές

του σήμερα, είναι πρόσωπα που σε κανονικές περιόδους θα συναντούσες μόνο στις εισόδους κακόφημων μπαρ, χωρίς αξίες, χωρίς πολιτισμό, χωρίς κανόνες. Μπαινοβγαίνουν στη Βουλή, προσκαλούνται σε τηλεοπτικές εκπομπές και καθορίζουν το πρόσημο των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα. Κτυπούν το ντέφι, προσδιορίζουν την επικαιρότητα, βρίσκουν πρόθυμους να διαδώσουν τις ιδέες τους. Και η δύσμοιρη χώρα, χορεύει στον δικό τους ρυθμό…

Δίπλα σ’ αυτά τα πρόσωπα, αρκετές χιλιάδες Ελλήνων που θυμωμένοι, αγανακτισμένοι, τυφλωμένοι από το μίσος που προκαλεί η ανέχεια και η 7ετής οικονομική ύφεση, με την ανεργία στο ζενίθ, θέλουν την «ανατροπή». Αδιαφορούν για την επόμενη μέρα, δεν έχουν συναίσθηση του εθνικού κινδύνου και της διεθνούς απομόνωσης. Όταν είσαι φτωχός δεν έχεις την πολυτέλεια να εκπονείς περισπούδαστες στρατηγικές αναλύσεις.

Ήρθε όμως ο καιρός, να αναδειχθούν οι πραγματικοί ηγέτες στη χώρα. Αυτοί που θα αναλάβουν το βάρος και την ευθύνη της καθοδήγησης. Να δείξουν στον λαό την προοπτική του και να υλοποιήσουν το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης. Κάθε μέρα που περνά ο κίνδυνος κοντοζυγώνει….

The post H χώρα που χόρευε, στο ντέφι του Κασιδιάρη… appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα