«Glamorous Greece» είπε στα… κινεζικά ο Σαμαράς!

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, παρευρέθηκε στην παρουσίαση του «Glamorous Greece», τηλεοπτικού αφιερώματος στην Ελλάδα που θα μεταδοθεί από τον Κινεζικό τηλεοπτικό όμιλο CCTV. Το αφιέρωμα παρουσίασε ο Πρόεδρος του Κινεζικού δικτύου. Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς,

στον χαιρετισμό του δήλωσε:

«Ευχαριστώ θερμότατα τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, τον κ. Du Qiwen, και τον τηλεοπτικό σταθμό CCTV, γιατί παρουσίασε ένα δείγμα από την ομορφιά και τη μαγεία της Ελλάδας, που πολλές φορές ξεπερνάει κι εκείνα που θέλει να δείξει ο φακός. Είναι η πολιτιστική κληρονομιά και η Ιστορία της χώρας μας διά μέσου των αιώνων μέσα από όλες τις ιστορικές περιόδους. Είναι η μεγάλη ποικιλία εικόνων από μαγευτικά ακρογιάλια έως- θα έλεγα- μυθικά ορεινά συγκροτήματα. Και είναι, κυρίως, όλα αυτά που ζούνε μέσα στην ψυχή του Έλληνα, όπως η φιλοξενία του κι όπως το πείσμα του να περνάει τις δυσκολίες. Αλλά και η βαθιά εκτίμηση και ο σεβασμός που νιώθουν όλοι οι Έλληνες για τον Κινεζικό πολιτισμό και η αγάπη τους για τον Κινεζικό λαό.
Εύχομαι να έχετε την ευκαιρία να τα γνωρίσετε όλα αυτά από κοντά. Και είμαι βέβαιος ότι οι λαοί μας θα έρθουν πιο κοντά μέσα από μια στρατηγική σχέση που βήμα-βήμα οικοδομούμε. Και πάλι σας ευχαριστώ θερμότατα. Ήταν η πιο όμορφη πρώτη στιγμή της επίσκεψης μας στην Κίνα. Ευχαριστώ πολύ».

Πηγή: toxrima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα