Financial Times: Μετά από έξι χρόνια ύφεσης, η Ελλάδα βγαίνει από τον πάτο

Λόγω της αύξησης του τουρισμού και της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος οι Financial Times, υποστηρίζουν ότι η ελληνική οικονομία μετά από έξι χρόνια ύφεσης, αρχίζει να φεύγει από τον πάτο.

Επιπλέον τονίζουν ότι στο υπουργείο Οικονομικών «τρίβουν τα χέρια τους», καθώς τα δύο προαναφερθέντα στοιχεία σε συνδυασμό με την ικανοποιητική αύξηση των εξαγωγών, αποτυπώνουν την ελπίδα πως «η Ελλάδα

μπορεί να κοιτά σε μια ανάκαμψη τον επόμενο μάλιστα χρόνο, με τον δείκτη ανάπτυξης να είναι αυξημένος λίγο πιο κάτω από το 1%», αναφέρουν πηγές των Financial Times από το υπουργείο.

Όμως την ίδια στιγμή ωστόσο, οι οικονομολόγοι υποστηρίζουν πως η ελληνική ανάκαμψη είναι εύθραυστη, λόγω της άνευ προηγουμένου ύφεσης η οποία είχε ως αποτέλεσμα η εθνική παραγωγή να πέσει σχεδόν 25% από το 2008. «Η ύφεση αρχίζει και κάμπτεται, αλλά ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα δούμε θετική ανάπτυξη το 2014. Το πολιτικό ρίσκο είναι ακόμη ”στον αέρα” και το τωρινό κλίμα θα μπορούσε να αλλάξει πολύ γρήγορα», δήλωσε ανώνυμα στους FT πολιτικός οικονομολόγος.

Keywords
Τυχαία Θέματα