Deutsche Bank: «Απίθανο ένα νεό “κούρεμα” του ελληνικού χρέους»

Μετά τις ευρωεκλογές θα υπάρξει απόφαση για μια ενδεχόμενη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εκτιμά η Deutsche Bank, θεωρώντας δύσκολο ένα νέο κούρεμα χρέους και επισημαίνει πως μια αναδιάρθρωση ίσως γίνει μέσω μείωσης επιτοκίων ή επιμήκυνσης

των δανείων διάσωσης.

«Η οικονομία σταθεροποιείται και ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι πιο σταθερός, αλλά ο δρόμος προς την ομαλοποίηση θα είναι μακρύς», ανέφερε.

«Εκτιμούμε ότι τόσο ένα δεύτερο PSI και ένα OSI είναι απίθανα, αλλά αναμένουμε πιο έμμεσες λύσεις, όπως μείωση επιτοκίων και επιμήκυνση λήξεων», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την έκθεση της τράπεζας το δημόσιο ελληνικό χρέος υπολογίζεται στα 320 δισ. ευρώ ή στο 175% του ΑΕΠ, με την ΕΚΤ, την ΕΕ και την ευρωζώνη να κατέχουν το 80% περίπου, ενώ η κυβέρνηση στοχεύει σε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό φέτος, ωστόσο, εκτιμά ότι θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 340 εκατ. ευρώ, κάτι που θα της επιτρέψει να ζητήσει ελάφρυνση του χρέους της από τους εταίρους της.

Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για το πώς θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2014 και η συμφωνία στο θέμα αυτό θα ανοίξει τον δρόμο και για λύση όσον αφορά το χρέος.

The post Deutsche Bank: «Απίθανο ένα νεό “κούρεμα” του ελληνικού χρέους» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα