Αγοραπωλησίες βρεφών: Το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο – Πιο ακριβά τα αγόρια

«Θραύση» κάνουν στην Νιγηρία τα «εργοστάσια μωρών» αφού ακόμα μια παράνομη κλινική εντοπίσθηκε στο Πορτ Χάρκουρτ, στο νότο έπειτα από έρευνα της Αστυνομίας, στην οποία βρήκαν 6 έφηβες τα μωρά των οποίων προορίζονταν για πώληση.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας Τζόι Ελομόκο «σώσαμε έξι νεαρές κοπέλες την προηγούμενη εβδομάδα, σε διαφορετικά στάδια εγκυμοσύνης, σε μια κλινική στο Πορτ Χάρκουρτ»

Η εκπρόσωπος δεν έδωσε στην δημοσιότητα τις ηλικίες των κοριτσιών, ανέφερε όμως ότι η μικρότερη ήταν 14 ετών.

Η ιδιοκτήτρια της κλινικής συνελήφθη

ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν οι νεαρές κοπέλες έμεναν εκεί με την θέληση τους ή ήταν αναγκασμένες να παραμείνουν μέχρι να γεννήσουν έτσι ώστε να πουλήσουν τα νεογέννητα στην συνέχεια.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες έχουν βρεθεί αρκετές τέτοιες παράνομες κλινικές.

Σύμφωνα με τις Αρχές εκεί καταφεύγουν νεαρές κοπέλες που πέφτουν θύματα βιασμού, που είτε αποφασίζουν μόνες του να πάνε εκεί είτε ύστερα από πίεση του περιβάλλοντος τους.

Τα νεογέννητα μωρά «κοστολογούνται» πολλές χιλιάδες ευρώ , ενώ τα αγόρια είναι πιο ακριβά από τα κορίτσια.

Η αμοιβή μιας μητέρας κυμαίνεται στα 150 ευρώ.

Αφορμή για να γίνει η έρευνα ήταν μια νεαρή κοπέλα που κρατούσε ένα νεογέννητο μωρό στη γειτονική πόλη Οουέρι στις 15 Οκτωβρίου και θεωρήθηκε ύποπτη, η οποία και συνελήφθη.

«Παραδέχθηκε ότι γέννησε στο Πορτ Χάρκουρτ» τόνισε η Ελομόκο.

Στην Νιγηρία η διακίνηση ανθρώπων είναι το τρίτο πιο διαδεδομένο έγκλημα μετά την απάτη και την διακίνηση ναρκωτικών σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

The post Αγοραπωλησίες βρεφών: Το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο – Πιο ακριβά τα αγόρια appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα