Capital Link: Δεύτερο ετήσιο συνέδριο ΕΚΕ

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου το δεύτερο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Capital Link στην Αθήνα με θέμα: H Κρίση ως ευκαιρία για Αφύπνιση. ΕΚΕ: Πολυτέλεια ή Αναγκαιότητα;".

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σκοπός του Συνεδρίου ήταν να αποδείξει ότι η κρίση είναι ευκαιρία αφύπνισης.

Αναλυτικά,

σε ανακοίνωσή της η Capital Link αναφέρει τα εξής:
Ο ρόλος της ΕΚΕ πρέπει τώρα περισσότερο από ποτέ να αναβαθμιστεί και να γίνει πιο καθοριστικός και αποτελεσματικός προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια στη κοινωνία που πλήττεται.
Στο Συνέδριο συζητήθηκαν τρέχοντα φλέγοντα ζητήματα όπως η περιβαλλοντική προστασία με έμφαση τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνται οι εταιρίες, η βιώσιμη αρχιτεκτονική, η διαχείριση και προστασία των υδάτινων πόρων, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η εταιρική υπευθυνότητα, οι δράσεις των εταιριών προς τη Κοινωνία κ.α. Επίσης σε ξεχωριστές ενότητες παρουσιάστηκαν ο ρόλος των social media στην επικοινωνία της στρατηγικής ΕΚΕ καθώς και πολύτιμες συμβουλές για τη συγγραφή απολογισμού.
Πρόκειται για μια μοναδική πρωτοβουλία και διοργάνωση της Capital Link, η οποία έφερε κοντά στελέχη από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και ευρύ κοινό με τους εκπροσώπους 82 Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, ανοίγοντας ένα δίαυλο άμεσης επικοινωνίας μεταξύ τους και διευκολύνοντας έτσι το δύσκολο έργο που προσφέρουν. Στα πλαίσια του Συνεδρίου υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου οι Φορείς εκπροσωπήθηκαν με τα στελέχη τους, το επικοινωνιακό υλικό τους, ο καθένας σε δικό του τραπέζι και χώρο επιτυγχάνοντας άμεση και αντικειμενική αλληλεπίδραση όλων των ενδιαφερομένων μερών ΕΚΕ.
Η Αντιπρόεδρος της Capital Link κα. Όλγα Μπορνόζη, τόνισε τα εξής: «Στα πλαίσια της οικονομικής αβεβαιότητας που πλήττει φέτος όλο το πλανήτη αλλά ιδιαίτερα τη χώρα μας και υπό το πρίσμα των δυσμενών προβλέψεων, η άποψη πως η οικονομική και κοινωνική κατάσταση πηγάζει από την έλλειψη της εταιρικής ηθικής καθώς και από την φιλοσοφία και την καθημερινότητα των επιχειρήσεων με μοναδικό γνώμονα την μεγιστοποίηση των κερδών τους κερδίζει συνεχώς έδαφος. Δυστυχώς οι δυσμενείς οικονομικές συνέπειες της κρίσης για τη χώρα μας οδηγούν πολλές εταιρίες στο να παγώσουν τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
Είναι σημαντικό όμως να καταλάβουμε ότι σε κατάσταση οικονομικής κρίσης η ουσιαστική ΕΚΕ είναι κρίσιμο στοιχείο για την εξασφάλιση επιχειρηματικής αειφορίας και ανταγωνιστικού της ΕΚΕ πρέπει τώρα, περισσότερο από ποτέ, να αναβαθμιστεί και να γίνει πιο καθοριστικός και αποτελεσματικός προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια στη κοινωνία που πλήττεται. Η χάραξη και τήρηση μιας στρατηγικής ΕΚΕ αποτελεί αναγκαιότητα και είναι η μοναδική οδός μέσω της οποίας θα ισορροπήσουμε την επίτευξη της κερδοφορίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Αξιοποιώντας το 15ετές ιστορικό μας ως «Συνδετικός κρίκος» μεταξύ των επιχειρήσεων και των επενδυτών, η Capital Link έχει δημιουργήσει μία σειρά ολοκληρωμένων πρωτοβουλιών με στόχο την ενημέ
Keywords
Τυχαία Θέματα