41 σήμερα, πτώση από την Τρίτη

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, καθώς ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 41 βαθμούς είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για τη Δευτέρα 27-08-2012.

Από την Τρίτη πάντως θα υπάρξει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:Μακεδονία, Θράκηκαιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών.Άνεμοι:
αρχικά ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Γρήγορα θα επικρατήσουν βόρειοι οι οποίοι βαθμιαία θα ενισχυθούν και μέχρι το βράδυ θα φτάσουν τα 7 και πιθανώς πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Από το απόγευμα σε αισθητή πτώση.Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησοςκαιρός: γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά και στα υπόλοιπα ορεινά.Άνεμοι: αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Πολύ γρήγορα θα ενισχυθούν και από το απόγευμα στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 7 και πιθανώς τα 8 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Από το απόγευμα σε αισθητή πτώση.Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησοςκαιρός: αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στη Θεσσαλία και στα υπόλοιπα ορεινά. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στη Θεσσαλία.Άνεμοι: αρχικά ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ αλλά βαθμιαία θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί και θα ενισχυθούν κυρίως στα βόρεια όπου το βράδυ θα φτάσουν τα 7 και πιθανώς τα 8 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 25 έως 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου.Κυκλάδες, Κρήτηκαιρός: αίθριος.Άνεμοι: αρχικά ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ αλλά από το απόγευμα θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου.Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησακαιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις από το μεσημέρι στα βόρεια.Άνεμοι: στα βόρεια αρχικά ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ αλλά από το μεσημέρι θα επικρατήσουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ σε αισθητή πτώση στα βόρεια.Τοπικές προγνώσειςΑττικήκαιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια.Άνεμοι: αρχικά ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα βόρειοι βορειοανατολικοί με τάση ενίσχυσης κυρίως στα ανατολικά.Θερμοκρασία: από 25 έως 41 βαθμούς Κελσίου. Σε παραθαλάσσιες περιοχές 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.Θεσσαλονίκηκαιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και μετά το μεσημέρι είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στα ορεινά.Άνεμοι: αρχικά ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Γρήγορα θα επικρατήσουν βόρειοι οι οποίοι βαθμιαία θα ενισχυθούν και μέχρι το βράδυ θα φτάσουν τα 7 και πιθ
Keywords
Τυχαία Θέματα