Κλεινουν την παιδιατρικη και μειωνουν γιατρους στο νοσοκομειο χιου!!!

Στην εποχή που ψάχναμε, έστω, για ένα παιδίατρο μας γυρίζει η πρόταση του Υπουργείου Υγείας για αλλαγή στον Οργανισμό του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου που προβλέπει την κατάργηση των δύο εκ των τριών θέσεων παιδιάτρων. Διότι, ποιος-ποια παιδίατρος θα αντέξει να σηκώσει μόνος-μόνη το βάρος μιας παιδιατρικής κλινικής με ολοένα αυξανόμενα (λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανέχειας πολλών γονιών) περιστατικά; Εφόσον υλοποιηθεί λοιπόν η πρόταση του Υπουργείου Υγείας αυτό θα σημάνει πολύ σύντομα και λουκέτο στην Παιδιατρική κλινική του Σκυλίτσειου για την ίδρυση της οποίας δόθηκαν αγώνες!
Και δεν
φτάνει μόνο αυτό, τη στιγμή που οι ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων (ένεκα ΕΟΠΠΥ) για μια μικροβιολογική εξέταση στο Σκυλίτσειο πρέπει να περιμένουν ένα εξάμηνο (!), οι φωστήρες του Υπουργείου Υγείας με τον νέο Οργανισμό που ετοιμάζουν καταργούν και μία θέση μικροβιολόγου!!!
Εύγλωττο, για όλα τα παραπάνω, είναι το ακόλουθο κοινό δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Χίου και του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών Χίου:
Keywords
Τυχαία Θέματα