Ζώνη ασφαλείας με αερόσακο στο νέο Mondeo

Το αμερικάνικο Explorer ήταν το πρώτο μοντέλο στο οποίο τοποθετήθηκαν πίσω ζώνες με ενσωματωμένο αερόσακο. Πλέον η τεχνολογία της Ford θα έρθει και στην Ευρώπη, κάνοντας πρεμιέρα στο νέο Mondeo, το οποίο αναμένεται στη Γηραιά Ήπειρο το πρώτο τρίμηνο του 2013. Η ζώνη με ενσωματωμένο αερόσακο είναι σχεδιασμένη για να μειώνει τους τραυματισμούς των πίσω επιβατών – κυρίως των παιδιών – στο κεφάλι, τον αυχένα και το θώρακα.

Σε καθημερινή χρήση,

οι ζώνες ασφαλείας με σύστημα διόγκωσης λειτουργούν ως συμβατικές και είναι ασφαλείς γα χρήση με παιδικά καθίσματα. Σε περίπτωση ατυχήματος η ζώνη διογκώνεται και αυτόματα κατανέμει τις δυνάμεις πρόσκρουσης σε μία περιοχή πέντε φορές μεγαλύτερη από την επιφάνεια μιας συμβατικής ζώνης ασφαλείας.

Όπως συμβαίνει και με έναν συμβατικό αερόσακο, η συγκεκριμένη πίσω ζώνη ασφαλείας ενεργοποιείται όταν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν σύγκρουση. Σε διάστημα μικρότερο των 40 χιλιοστών του δευτερολέπτου η ζώνη φουσκώνει πλήρως χάρη στο συμπιεσμένο αέριο που διαχέεται από ένα κύλινδρο στην πόρπη μέσα στη ζώνη. Αντίθετα με τους κοινούς αερόσακους που παράγουν θερμότητα όταν διογκώνονται, αυτός ο τύπος ζώνης της Ford διογκώνεται χρησιμοποιώντας κρύο συμπιεσμένο αέριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα