Σταθερή βελτίωση για Ντε Βιγιότα

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα σε ότι αφορά στη κατάσταση της υγείας της άτυχης Μαρία Ντε Βιγιότα. Η 32χρονη που έχασε το δεξί της μάτι σε ατύχημα κατά τη διάρκεια δοκιμών, έχει πλέον βγει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η ομάδα της, Marussia, για λογαριασμό της οποίας έκανε τις δοκιμές αεροδυναμικής στο αεροδρόμιο του Ντάξφορντ, στην Αγγλία, εξέδωσε τη παρακάτω ανακοίνωση:

«Έχουν περάσει οκτώ ημέρες από το ατύχημα της Μαρία. Παρά τα εκτεταμένα τραύματα της, η βελτίωση της υγείας της αυτό το διάστημα ήταν αξιοσημείωτη. Μετά από δύο επιτυχημένες χειρουργικές

επεμβάσεις τις ημέρες αμέσως μετά το ατύχημα, το περασμένο Σάββατο η ιατρική ομάδα του νοσοκομείου Άντεμπρουκ ξεκίνησε να μειώνει σταδιακά το επίπεδο νάρκωσης της. Το πρωί της Κυριακής, η Μαρία ήταν ξύπνια και κατάφερε να μιλήσει με την οικογένεια της, πράγμα που παρείχε σημαντικές –αν και πρόωρες- ενδείξεις ανάκαμψης. Από τότε, η Μαρία κάνει μικρά αλλά σημαντικά βήματα. Τη Δευτέρα βγήκε από τη μονάδα εντατικής νευρολογικής θεραπείας και πλέον δεν λαμβάνει νάρκωση. Η οικογένειά της παραμένει στο πλευρό της και μπορεί, όπως άλλωστε και η ιατρική ομάδα, να επικοινωνούν μαζί της. Ιατρικές γνωματεύσεις αξιολογούν συνεχώς τη βελτίωση της κατάστασής της. Η ομάδα εξέδωσε αυτή την ανακοίνωση με τη συγκατάθεση της οικογένειας Ντε Βιγιότα, που παρότι η φροντίδα της Μαρία παραμένει προτεραιότητα, λαμβάνουν και εκτιμούν το ενδιαφέρον όλων για την υγεία της».

Keywords
Τυχαία Θέματα