Οδηγούμε το Fiat 500L στην Ιταλία

Η Fiat αποτελεί καμάρι του Ιταλικού βορρά κι εκεί, στην έδρα της, το Τορίνο, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του νέου της «πολυμήχανου» μοντέλου: του 500L. Το δημοφιλές μικρό που διαρκώς… εξελίσσεται!

Πενήντα-πέντε χρόνια μετά τη παρουσίαση του ιστορικού 500, πέντε μετά την αναβίωση του με το 500αράκι που κυκλοφορεί ανάμεσα μας, τις εκδόσεις cabrio κα Abarth, ήρθε και το 500L. Ή καλύτερα έρχεται, αφού

κοντά μας θα το έχουμε από τον Οκτώβριο. Το News Auto όμως ταξίδεψε μέχρι το Τορίνο, το οδήγησε και θα σας μεταφέρει τις πρώτες εντυπώσεις.

Για την παρουσίαση επιλέχθηκε και μάλιστα όχι τυχαία, η «Officine Grandi Riparazioni», το τεράστιο πολιτιστικό κέντρο και κάποτε αποτελούσε χώρο επισκευής των τρένων που μηδένιζαν τις γεωγραφικές αποστάσεις, ενώνοντας την Ιταλία και βοηθώντας την εκβιομηχάνιση της χώρας. Στη καρδιά λοιπόν της μεγαλούπολης του Πεδεμοντίου και έδρας της Γιουβέντους.

Παρά το βροχερό καιρό που άλλαξε τα πλάνα των Ιταλών, μετά από μία εντυπωσιακή και πρωτότυπη παρουσίαση όπου περιελάμβανε και μία διόλου κρυφή ματιά στο 500X (μπορείτε να το δείτε σε προηγούμενο άρθρο του NewsAuto), βρεθήκαμε πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου με… πολλαπλό χαρακτήρα. Στιλάτο, με χαρακτήρα, ευέλικτο και λειτουργικό, είναι ένα αυτοκίνητο που σίγουρα θα βρει το δικό του χώρο στην αγορά αφού καλύπτει διαφορετικά γούστα και ανάγκες, συνδυάζοντας απαιτήσεις από μοντέλα τόσο της κατηγορίας B όσο και της C. Βασίζεται άλλωστε σε νέα πλατφόρμα ενώ πέραν των εμπρός στρογγυλών φωτιστικών σωμάτων, οι ομοιότητες με το μικρό 500άρακι, δεν είναι πολλές – ειδικά στο σχεδόν κάθετο πίσω μέρος.









Το «L» δίπλα από το 500 δεν είναι τυχαίο: συμβολίζει τρεις τομείς όπου οι Ιταλοί δούλεψαν πολύ: «Large» για τους χώρους του, «Light» για τη τεχνολογία και «Loft» για το περιβάλλον της καμπίνας. Πάμε να δούμε όμως κατά πόσο τα έχουν καταφέρει σε κάθε έναν από αυτούς τους τομείς.

«Large» λοιπόν. Πράγματι, παρότι είναι μόλις επτά πόντους μεγαλύτερο από το Punto, με μήκος 4.15 m, οι χώροι του είναι κορυφαίοι. Για κάθε έναν από τους πέντε επιβάτες, υπάρχει άπλετος χώρος, για το κεφάλι, για τα πόδια, για παραπάνω κιλά, είναι εντυπωσιακή η άνεση που θα απολαύσουν ακόμα και όσοι κάθονται πίσω. Που χάρη στο μεταξόνιο των 261 cm συνδυάζεται και με έναν εξίσου ικανοποιητικό χώρο αποσκευών, χωρητικότητας σχεδόν 400 λίτρων. «Simply more», βαφτίζουν τη φιλοσοφία τους στη Fiat και παρότι δεν ξέρουμε πόσο… απλό ήταν, σίγουρα σε χώρους δεν θα σας αφήσουν ανικανοποίητους. Παράλληλα, με 1500 πιθανές διαμορφώσεις στη καμπίνα, από λειτουργικότητα άλλο τίποτα! Με το χώρο αποσκευών να ρυθμίζεται σε τρία επίπεδα, επιτρέπεται ο διαχωρισμός αντικειμένων σε βαριά/ελαφριά, λερωμένα/καθαρά κ.α. Παράλληλα, οι Ιταλοί περνούν και το… «τεστ ΙΚΕΑ» όπως χαρακτηριστικά μας είπαν, αφού το 500 L μπορεί να μεταφέρει οποιοδήποτε αντικείμενο με μήκος μέχρι 2.4 m, αναδιπλώνοντας το κάθισμ

Keywords
Τυχαία Θέματα