Νικητής και πρωταθλητής ο Loeb!

Κατακτώντας τη νίκη στο Ράλι Γαλλίας, ο Σεμπαστιέν Λεμπ σφράγισε και μαθηματικά τον ένατο και μάλιστα συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του στο WRC! Πιθανότατα και τελευταίο αφού του χρόνου θα συμμετάσχει σε επιλεγμένους αγώνες.

O Αλσατός είχε ήδη σημαντικό προβάδισμα στο ράλι της πατρίδας του και δεν το έχασε στο τελευταίο σκέλος. Μπορεί να μη κέρδισε κάποια ειδική διαδρομή αλλά δεν δυσκολεύτηκε να πανηγυρίσει για έκτη φορά στη Γαλλία,

αφού δεν απειλήθηκε.

Η 75η νίκη στη καριέρα του οδηγού της Citroen ήρθε με προβάδισμα 15.5 δευτερολέπτων έναντι του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα που έκανε έναν από τους καλύτερους αγώνες του στην άσφαλτο, χωρίς όμως να κάνει τον Λεμπ να ιδρώσει.

Στο βάθρο και ο Μίκο Χίρβονεν, με το δεύτερο εργοστασιακό DS3 WRC, αποτέλεσμα που σφράγισε και τον τίτλο των κατασκευαστών για τη Citroen. Εντυπωσιακός στο τελευταίο σκέλος, ο Τιερί Νεβίλ κέρδισε τις πέντε από τις έξι ειδικές διαδρομές της ημέρας!

Αυτό το σερί, βοήθησε τον Βέλγο της Citroen Junior να ανέβει στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης, μπροστά από το Fiesta του Μαντς Όστμπεργκ. Ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της M-Sport με τον Οτ Τάνακα να κερδίζει μία ειδική.

Αναλυτικά η βαθμολογούμενη δεκάδα:
1.  Λεμπ                   Citroen         3h13m52.7s
2.  Λάτβαλα            Ford                     + 15.5s
3.  Χίρβονεν           Citroen                 + 44.1s
4.  Νεβίλ                 Citroen Junior    + 1m07.3s
5.  Όστμπεργκ        Adapta Ford       + 1m16.4s
6.  Τάνακ                 M-Sport Ford     + 2m27.9s
7.  Νοβίκοφ            M-Sport Ford     + 5m51.6s
8.  Άτκινσον            Italia Mini           + 6m42.4s
9.  Πρόκοπ             Czech Ford           + 8m46.8s
10.  Σαρντονέ        FFSA Citroen       + 8m59.7s











Στη βαθμολογία των οδηγών, ο Λεμπ έφτασε τους 219 βαθμούς, έναντι 158 του Χίρβονεν, 119 του Πέτερ Σόλμπεργκ, 114 του Όστμπεργκ και 113 του Λάτβαλα. Στη βαθμολογία των κατασκευαστών, η Citroen εκτοξεύτηκε στους 348 πόντους, έναντι 237 της Ford.

Επόμενος και προτελευταίος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, το Ράλι Σαρδηνίας, στις 18-21 Οκτωβρίου.

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Keywords
Τυχαία Θέματα