Νέο ρεκόρ από το υβριδικό Jetta

Το φράγμα των 300 km/h κατέρριψε το υβριδικό Jetta στις αλυκές του Μπόνβιλ, στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών. Το μοντέλο της Volkswagen σημείωσε μέγιστη ταχύτητα 301,1 km/h, την υψηλότερη για υβριδικό αυτοκίνητο που βασίζεται σε έκδοση παραγωγής με turbo κινητήρα έως 1,5 lt. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε και πάλι το ίδιο

αυτοκίνητο από τον περασμένο Αύγουστο, με 298,36 km/h.

Και στις δύο περιπτώσεις, οδηγός ήταν ο δημοσιογράφος Κάρλος Λάγκο – του αμερικάνικου περιοδικού Motor Trend. Το ρεκόρ επιβεβαίωσε ο οργανισμός χρονομέτρησης της Νότιας Καλιφόρνια, SCTA. Οι βελτιώσεις στον κινητήρα και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη έγιναν στην έδρα της Volkswagen, στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας, με την ισχύ να είναι γύρω στα 300 PS.

Για τις ανάγκες του εγχειρήματος, το Jetta Hybrid απέκτησε χαμηλότερη ανάρτηηση, ειδικούς τροχούς και ελαστικά για τις αλυκές του Μπόνβιλ, ενώ στο εσωτερικό αφαιρέθηκε ό,τι δεν ήταν απαραίτητο, προστέθηκε κλωβός ασφαλείας, αγωνιστικό κάθισμα και σύστημα πυρόσβεσης. Η έκδοση παραγωγής του Jetta Hybrid συνδυάζει τον 1.4 TSI με ηλεκτρικό κινητήρα και 7τάχυτο κιβώτιο DSG. Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος είναι 170 PS.

«Μπορεί να δείχνει εύκολο να οδηγείς ένα αυτοκίνητο σε ευθεία, όμως θα πρέπει να έχεις το νου σου για ρεύματα αέρα που μπορούν να σε βγάλουν εκτός πορείας. Τώρα πια έχω το “μικρόβιο” και θέλω να γίνω μέλος του ολιγομελούς club των 320+ km/h στο Μπόνβιλ. Ίσως του χρόνου», σχολίασε ο Λάγκο.





Keywords
Τυχαία Θέματα