Με 200 PS ο νέος 1.6 turbo της Opel

Σε διάστημα 12 μηνών η Opel θα παρουσιάσει τρεις νέες οικογένειες κινητήρων, βενζίνης και diesel. Στόχος η αύξηση της ισχύος και της ροπής με ταυτόχρονη μείωση της κατανάλωσης. Πρώτος νέος κινητήρας ο υπερτροφοδοτούμενος 1.6, τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού. Η παραγωγή του θα αρχίσει στα τέλη του 2012 στην Ουγγαρία, θα διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις ισχύος και θα εξοπλίσει αρκετά μοντέλα της μάρκας,

όπως το Astra και το Insignia.

Ο νέος τετρακύλινδρος κινητήρας SIDI ECOTEC έχει χωρητικότητα 1.598 cc και θα συνδυάζεται με σύστημα Start/Stop. Η μέγιστη ισχύς που θα μπορεί να εμφανίσει είναι 200 PS στις 4.700 rpm, ενώ η μέγιστη ροπή των 30,6 kgm θα είναι διαθέσιμη από τις 1.700 rpm. Σε σχέση με τον προηγούμενο 1.6 turbo με τα 180 PS και τα 23,4 kgm ροπής, η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 έχουν μειωθεί κατά 13%.

«Μέσα σε δώδεκα μήνες θα παρουσιάσουμε τρεις εντελώς νέες γενιές κινητήρων. Αυτό δείχνει την ταχύτητα λανσαρίσματος των νέων προϊόντων μας» δήλωσε ο Karl-Friedrich Stracke, διευθύνων σύμβουλος της Opel. «Ο νέος μας κινητήρας άμεσου ψεκασμού 1.6 turbo είναι ένας πραγματικός γίγαντας όσον αφορά τη ροπή. Η ισχύς αποδίδεται ομαλά και αθόρυβα», προσέθεσε ο διευθυντής βενζινοκινητήρων της Opel, Thomas Johnen.

Keywords
Τυχαία Θέματα