Η Hyundai ετοιμάζει 1.0 turbo με 106 PS

Τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στους τομείς των κινητήρων και των κιβωτίων μέσα στα επόμενα χρόνια, έκανε γνωστή ο Όμιλος Hyundai-Kia. Οι ανακοινώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια ετησίου συνεδρίου του κορεάτικου ομίλου, παρουσία μηχανολόγων από πολλές εταιρείες του ευρύτερου χώρου.

Στόχος των Κορεατών είναι να επεκτείνουν τη γκάμα των υπερτροφοδοτούμενων T-GDI βενζινοκινητήρων με νέα μέλη, αλλά και να αναπτύξουν νέα

συστήματα μετάδοσης για πολυτελή μοντέλα. Ακολουθώντας την τάση του downsizing, η Hyundai θα κατασκευάσει μικρούς κινητήρες βενζίνης με turbo και άμεσο ψεκασμό, μικρότερους δηλαδή από τους 1.6 και 2.0 T-GDI που έχει ήδη στην κατοχή της.

Ο μικρότερος turbo κινητήρας θα είναι ο Kappa 1.0 TCI, με ισχύ 106 PS και 14 kgm ροπής. Η Hyundai υπόσχεται ότι θα εκπέμπει λιγότερους ρύπους από τον ατμοσφαιρικό ανάλογης χωρητικότητας, ενώ θα παράγει λίγους κραδασμούς και θόρυβο. Νέος κινητήρας στη γκάμα θα είναι και ο 1.2 T-GDI. Στην άλλη… πλευρά, αυτή των diesel κινητήρων, η Hyundai σχεδιάζει την εξέλιξη τους, από τον μικρό U έως τον 3λιτρο S.

Ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε αγοράς (π.χ. σε χώρες με ακραίες καιρικές συνθήκες) θα κατασκευάζονται κινητήρες που θα ανταποκρίνονται στις διαφορετικές απαιτήσεις. Ο περιορισμός της κατανάλωσης και των ρύπων θα επιτευχθεί και μέσω της εξέλιξης νέων κιβωτίων, μικρότερου βάρους και πιο αποδοτικών, τα οποία θα απευθύνονται στα πολυτελή μοντέλα του ομίλου.



Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!

Keywords
Τυχαία Θέματα