MINI Rushour: Ξεκινήσαμε δυναμικά στη Βαλελούνγκα

Το NewsAuto τρέχει αυτό το Σαββατοκύριακο στο ιταλικό ενιαίο πρωτάθλημα με MINI Cooper και όπως φαίνεται, δεν ήρθαμε για να περιοριστούμε σε ρόλο κομπάρσου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ

Παρά τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, ο οδηγός μας, Σταμάτης Κατσίμης, αξιοποίησε στο έπακρο τους λίγους γύρους που είχε στη διάθεση του πίσω από το τιμόνι, για να μάθει το νέο του… “γραφείο”.

Στη πρωινή περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με τη βροχή να πέφτει ασταμάτητα, ο Σταμάτης σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 2.17.639, επίδοση που τον τοποθέτησε στη

δέκατη-τρίτη θέση, ανάμεσα σε δεκαεπτά αγωνιζόμενους. Κι όλα αυτά ενώ είναι σαφές πως το βρεγμένο οδόστρωμα και η περιορισμένη ορατότητα, δυσκολεύουν πολύ τη προσπάθεια ενός οδηγού να εγκλιματιστεί σε ένα νέο αγωνιστικό όχημα. Όσο προσιτό κι αν είναι το αγωνιστικό Mini της κατηγορίας που βασίζεται στο John Cooper Works, με αγωνιστικές φυσικά αναρτήσεις και roll bar, αλλά το γνωστό 1600άρη κινητήρα που βγάζει 211 άλογα.





Το απόγευμα, στη δεύτερη περίοδο, η βροχή είχε σταματήσει, με την πίστα να αρχίζει να στεγνώνει. Εκεί λοιπόν ο Κατσίμης “πάτησε γκάζι”, σε μία πίστα που ξέρει από προηγούμενες επισκέψεις του – αν και όλες με μονοθέσια (Formula Renault, Superleague Formula).

Με σταθερά βελτιωμένους χρόνους και περισσότερη αυτοπεποίθηση, το “δικό μας” Mini σκαρφάλωσε στην ένατη θέση της γενικής κατάταξης! Η διαφορά από τον πρώτο μειώθηκε από τα έξι δευτερόλεπτα, στα δύο, με τον Σταμάτη να είναι και πάλι με διαφορά ταχύτερος ανάμεσα στους πρωτοεμφανιζόμενους!

Εντυπωσίασε την ομάδα του και άφησε πολλές υποσχέσεις ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών και του αγώνα στον οποίο θα λάβει μέρος, που θα είναι ο πρώτος εκ των δύο που περιλαμβάνει κάθε γύρος του πρωταθλήματος MINI Rushour. Μάλιστα, το MINI του NewsAuto βρέθηκε μπροστά από αρκετά αυτοκίνητα “μόνιμων” συμμετεχόντων και αναμένεται να επηρεάσει και τη μάχη του τίτλου αφού ο γύρος της Βαλελούνγκα, είναι ο τελευταίος της φετινής σεζόν!







Μείνετε συντονισμένοι στο NewsAuto, μέσα στην ημέρα θα έχουμε εκτός από τις εντυπώσεις του Σταμάτη Κατσίμη πίσω από το τιμόνι, την εξέλιξη των κατατακτήριων δοκιμών αλλά και του αγώνα!

Keywords
Τυχαία Θέματα