WRC: Ford… από τα παλιά στην Ουαλία

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εξελίχθηκε για τη Ford η πρώτη ημέρα δράσης του Ράλι Μεγάλης Βρετανίας. Οι Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα και Πέτερ Σόλμπεργκ βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις και σκοπεύουν να χαλάσουν το σερί του Σεμπαστιέν Λεμπ.

Τα δύο εργοστασιακά Fiesta WRC απέχουν 12 δευτερόλεπτα μαζί τους, με τον πρωταθλητή άλλα 9 πιο πίσω καθώς στις λασπωμένες

ειδικές διαδρομές της Γηραιάς Αλβιώνας, πραγματικά “πετούσαν”. Δεν είναι τυχαίο πως κέρδισαν όλες τις ειδικές διαδρομές της ημέρας: τις δύο πρώτες ο Σόλμπεργκ και τις επόμενες τέσσερις ο Λάτβαλα.

Βέβαια παρότι υποστηρίζει το αντίθετο, είναι σαφές πως ο Λεμπ τρέχει σε αυτό το ράλι με… cruise control αφού έχει τόσο μεγάλη βαθμολογική διαφορά που δεν τον νοιάζει να κερδίσει τον αγώνα, απλά να κερδίσει μερικούς βαθμούς.

Τέταρτος είναι ο Μαντς Όστμπεργκ με Fiesta, που είναι μπροστά από το εργοστασιακό DS3WRC του Μίκο Χίρβονεν που δεν βρέθηκε και στη καλύτερη του μέρα και βλέπει ήδη τη κορυφή της κατάταξης με κιάλια.



Εμφύλιος της M-Sport για την έκτη θέση, ανάμεσα στους Οτ Τάνακ και Εβγένι Νοβίκοφ, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν ο Τιερί Νεβίλ της Citroen Junior, ο Μάθιου Ουίλσον της M-Sport και ο Μάρτιν Πρόκοπ της Ford Τσεχίας.

Το δεύτερο σκέλος του αγώνα στους δρόμους της Ουαλίας, περιλαμβάνει επτά ειδικές διαδρομές.

Keywords
Τυχαία Θέματα