Ζουν στο γυάλινο κλουβάκι τους!

14:31 3/1/2014 - Πηγή: Matrix24

Και το παραμυθάκι συνεχίζεται: Σε απολύτως λάθος χρόνο, το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να εφαρμόσει πράγματα που ενδεχομένως σε άλλες εποχές να έδειχναν σωστά.

Αφορμή η «κουτσή» παράσταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας: Στο υπουργείο Οικονομικών μοιάζει να έχουν το «όραμα» να μετατρέψουν τους Έλληνες… σε Βόρειους, οι οποίοι θα πληρώνουν τις υποχρεώσεις του στην ώρα τους.

Μόνον που η κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με αυτή που υφίστατο για

παράδειγμα πριν από τέσσερα χρόνια όταν τα χρήμα έρρεε.

Όλοι εκείνοι που συνωστίζονταν φέτος στις ουρές για να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι οι κλασσικοί έλληνες της … «τελευταίας στιγμής». Είναι άνθρωποι που –ως επί το πλείστον- περίμεναν είτε στις 22 και 23 του Δεκέμβρη να μπει στον τραπεζικό τους λογαριασμό ο μισθός ή η σύνταξη ή το δώρο εάν επρόκειτο για αυτούς τους λιγοστούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που το λαμβάνουν ακόμη, ώστε να εξοφλήσουν τις όποιες υποχρεώσεις τους, στην τράπεζα, το Κράτος ή σε… φίλους.

Με μειωμένα εισοδήματα άλλωστε 40 και 50%, αυξημένους έως και 6 φορές φόρους και σχεδόν 1,5 εκατ. ανέργους, ελάχιστα είναι τα νοικοκυριά που μπορούν πλέον να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους.

Και όμως αυτή είναι η περίοδος που έχει επιλέξει το υπουργείο Οικονομικών να «τσακίσει» οποιονδήποτε δεν σπεύδει να εξοφλήσει άμεσα τις οφειλές του: Είτε με το να μην δίνει μια παράταση της προκοπής για τα τέλη κυκλοφορίας, είτε σκληραίνοντας την στάση του με βαρύτατα πρόστιμα σε όσους βγαίνουν ληξιπρόθεσμοι, είτε με τις περιβόητες άμεσες ηλεκτρονικές κατασχέσεις..

Θέλεις πολύ μετά να πεις πως ζουν σε άλλη χώρα; Στον γυάλινο κόσμο τους;

Keywords
Τυχαία Θέματα