Προφυλακιστέος ο Παπαχρήστος

Κινήσεις χρημάτων συνολικού ύψους 4,6 εκ. ευρώ έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε λογαριασμούς του Δημήτρη Παπαχρήστου, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Τον κατηγορούμενο είχε αναφέρει στην απολογία του ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, ενώ ο Παπαχρήστος ισχυρίστηκε πως δωροδόκησε με 950.000 ευρώ αντί 750.000 ευρω όπως ανέφερε ο κ. Κάντας. Ο Παπαχρήστος δεν

έδωσε νέα ονόματα πλην δυο απόστρατων αξιωματικών που έλαβαν συνολικά 54.000 ευρώ.

Νωρίτερα ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 83χρονος επιχειρηματίας, Πάνος Ευσταθίου κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που του επέβαλε μεταξύ άλλων χρηματική εγγύηση μισού εκατομμυρίου ευρώ. Εν τω μεταξύ, δυο εκατομμύρια ευρω αναμένεται να επιστρέψει στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί στην Τράπεζα της Ελλάδος ο προφυλακισμένος για τις μίζες στα εξοπλιστικά Αντώνης Κάντας.

Την μη προφυλάκιση του κατηγορούμενου στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων Πάνου Ευσταθίου αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο επιβάλλοντας του τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγύησης 500.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίασης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής 3 φορές το μήνα. Ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος τόνισε ότι ο εντολέας του κατέθεσε σήμερα στον ανακριτή απόρρητους λογαριασμούς και κατονόμασε όλα τα πρόσωπα με τα οποία είχε συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.

Σε δημοσιογραφική ερώτηση αν ο Πάνος Ευσταθίου αποκάλυψε δωροδοκία των πρώην υπουργών Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου, ο συνήγορός του απάντησε ότι δεν θα μπορούσε να το πει γιατί δεν το έχει κάνει.


Αναληθές και κακόβουλο χαρακτηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου το οποίο τον εμπλέκει στην στην υπόθεση των εξοπλιστικών. Όπως τονίζει, πρόκειται για υποθέσεις που έχουν ήδη απαντηθεί ακόμα και στη Βουλή και δεν έχουν καμία σχέση με τη δική του θητεία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο Δημήτρης Παπαχρήστος φέρεται να έδωσε στο Κάντα συνολικό ποσό 750.000 ευρώ για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων έναντι τιμήματος 195.709.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα