«ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ»

Σε οξείς τόνους, ο Αλέκης Τσίπρας κατηγόρησε Α. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο ότι «ζητούν συνενοχή στο έγκλημα» και ότι οι επιλογές τους οδηγούν στη «συνέχιση διάλυσης της οικονομίας και της κοινωνίας». 

Αναλυτικά, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε μεταξύ άλλων τα

εξής:

«Ζήτησα από τη αρχή να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της συζήτησης, αίτημα που έγινε δεκτό έτσι όλοι οι Ελληνίδες και οι Ελληνες θα έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Αυτοί που μας κυβέρνησαν παριστάνουν τους τιμητές, συνεχίζουν αυτό που έκαναν εδώ και 2 χρόνια, να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν. Ο λαός όμως δεν μπορεί πια να εκβιάζεται.

Ζητούν κυβέρνηση διετούς διάρκειας. Έχουν πλειοψηφία, ας προχωρήσουν. Η απαίτηση όμως να συμμετέχει σώνει και καλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτοφανής. Μας ζητανε να αγνοήσουμε όσα λέγαμε προεκλογικά και να δώσουμε νομιμοποίηση στο λάθος. Δηλαδή στη συνέχιση διάλυσης της οικονομίας και της κοινωνίας. Εμείς δε λέμε άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά. Τους εξήγησα ότι το πρόβλημα ήταν και είναι στη χώρα η δυσαρμονία της ασκούμενης πολιτικής με τη λαϊκή βούληση. Από το ΣΥΡΙΖΑ δε ζητούν συμφωνία, ούτε καν ανοχή. Ζητούν συνενοχή στο έγκλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα