«ΔΙΑΤΗΡΩ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι επιδιώκει εκλογές κι ότι «μιλούμε για συναίνεση αλλά μένει στη γωνία» εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Κάραβελ. 


«Τώρα έφτασε η ώρα της αλήθειας. Έχουν τηρηθεί πλήρη πρακτικά στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Τσίπρας

είπε πάμε σε εκλογές κι ότι δεν είναι καταστροφή η επανάληψη των εκλογών. Κάποιοι απέκτησαν μια νέου τύπου προκλητική αλαζονεία. Μας είπε ο κ. Τσίπρας: τα τρία κόμματα έχετε πλειοψηφία, σχηματίστε κυβέρνηση και εμείς θα είμαστε αξιωματική Αντιπολίτευση», είπε ο κ. Βενιζέλος αποκαλύπτοντας ορισμένα από τα όσα διειμήφθησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της σύσκεψης.

«Διατηρώ συγκρατημένη αισιοδοξία για το σχηματισμό κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στα στελέχη που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια του κόμματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Σας συγχαίρω από καρδιάς για το μεγάλο και σκληρό αγώνα που δώσατε. Το κακό εκλογικό αποτέλεσμα σας έχει απογοητεύσει αλλά είναι μια πρόκληση για δουλειά και αγώνα, για να ξαναφτιάξουμε την παράταξη από την αρχή».

Ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε τη «δεινή ήττα που υπέστη το ΠΑΣΟΚ», εκτιμώντας παράλληλα πως το κόμμα είχε αποκοπεί από τη βάση του εδώ και καιρό.

Υπερασπίστηκε πάντως τον προκάτοχό του σχολιάζοντας: «Μας κατηγόρησαν για το λεφτά υπάρχουν. Κατά βάθος, το σύνθημα αυτό κυριάρχησε σ’αυτές τις εκλογές και διαμόρφωσε το σημερινό αποτέλεσμα».

«Χωρίς διαρθρωτικές αλλαγές η Ελλάδα δεν επιβιώνει», πρόσθεσε και κατήγγειλε πως «μιλάνε δύο γλώσσες αυτοί που προεκλογικά κατήγγειλαν το μνημόνιο. Ακόμα και στο Προεδρικό Μέγαρο πριν λίγο, κανείς δεν έριξε στο τραπέζι κάτι πιο ουσιαστικό από τη δική μας πρόταση, κάτι πιο συγκεκριμένο από την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής».

Keywords
Τυχαία Θέματα