Ζήτημα πίστης

10:17 3/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Στην προηγούμενή ατομική του έκθεση με τίτλο «Ο Άνθρωπος είναι ένα νησί», ο Χανδρής παρουσίαζε τέσσερα τσιμεντένια ανοικτά βιβλία, τα οποία αποτελούσαν το εγχειρίδιο για την κατασκευή ενός καταφυγίου. Μέσα από τις σελίδες τους, αναδυόταν ή βυθιζόταν ένα δαιδαλώδες αρχιτεκτόνημα. Στη νέα του έκθεση, τα αναπτύγματα αυτά αναδιπλώνονται, δίνοντας τη θέση τους σε ένα ογκώδες κλειστό τσιμεντένιο βιβλίο.

Αυτή τη νέα ενότητα την πλαισιώνουν νησιά. Χέρσα, έρημα

και απόκοσμα, στα οποία η φύση μοιάζει να επανακτά την πρωτόγονη αγριότητα της. Σε δύο βιντεοπροβολές προβάλλονται τέσσερεις τόποι να αποκαλύπτονται στον θεατή, περιστρεφόμενοι κατά 360ο γύρω από τον εαυτό τους. Τέσσερα νησιά – τέσσερις τόποι οριοθετούν έναν χώρο που αιωρείται μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού.

Ο Χανδρής μέσα από μια ποικιλία εικαστικών διαχειρισμών αποκαλύπτει την συνεχή διαλεκτική του χώρου με διαφορετικές χρονικότητες. Μέσα από μία σειρά αυτοτελών σχεδίων μεγάλης τεχνικής ακρίβειας και λεπτομέρειας, αποτυπώνει τους μορφολογικούς τους μετασχηματισμούς, καθώς φωτίζονται από τη κίνηση του Ήλιου και της Σελήνης. Η απουσία χρώματος, του ουρανού καθώς και της θάλασσας, εντείνουν το αίνιγμα της ύπαρξης και θέσης των τόπων αυτών. Τέλος, χρησιμοποιώντας ξύλινα μέτρα οικοδομής δημιουργεί μια in situ εγκατάσταση, επιχειρώντας να κατασκευάσει ένα φανταστικό τόπο.

INFO: Elika Gallery, Ομήρου 27, 10672 Αθήνα, 210 3618045, http://elikagallery.com. Τρίτη – Παρασκευή: 12:00-20:00. Σάββατο: 12:00-16:00. Είσοδος ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα