Ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί στο Μπαγκλαντές

09:36 3/5/2013 - Πηγή: Matrix24

«Ο απολογισμός ανέρχεται στο εξής σε 501 νεκρούς», δήλωσε ο υπολοχαγός Μιρ Ράμπι από το κέντρο ελέγχου του στρατού, που είναι αρμόδιο για τον συντονισμό των επιχειρήσεων διάσωσης. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 482 νεκρούς. Συνολικά 2.437 άνθρωποι έχουν διασωθεί μετά την κατάρρευση του Ράνα Πλάζα στις 24 Απριλίου. Το κτίριο στο οποίο εργάζονταν 3.000 εργάτες, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στην περιοχή Σαβάρ, στην περιφέρεια της Ντάκας. Εξακολουθούν να αγνοούνται 149 άνθρωποι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες- βιοτεχνίες που στεγάζονταν στο κτίριο.

Παρά τις τραγικές συνθήκες

εργασίας ο τομέας της κλωστοϋφαντουργίας στο Μπαγκλαντές, αύξησε την παραγωγή του προφανώς για να προλάβει τις παραγγελίες που τρέχουν και οι οποίες «πήγαν πίσω», μετά το κλείσιμο των βιοτεχνιών που στεγάζονταν στο ερειπωμένο κτίριο. Εκατομμύρια εργαζόμενοι έχουν επιστρέψει στην εργασία τους σε βιομηχανικές περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα, όπου σε ξέφρενους απάνθρωπους ρυθμούς, παράγουν ενδύματα για τις δυτικές μάρκες.

Όσον αφορά το κτίριο που κατέρρευσε, συνολικά, οκτώ άτομα συνελήφθησαν ως υπεύθυνοι της τραγωδίας, ενώ οι ειδικοί που επιθεώρησαν το χώρο, ανέφεραν ότι οι ανάδοχοι είχαν χρησιμοποιήσει κατώτερα υλικά για την κατασκευή του κτιρίου, που χτίστηκε σε ένα βάλτο, κατά παράβαση κάθε στοιχειώδους κανόνα ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα