Υποθηκευμένη η επιχορήγηση του 2016 για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Έτσι, ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διερευνά κατά πόσον τα δάνεια αυτά δόθηκαν όχι με πραγματικές αλλά με επισφαλείς εγγυήσεις και κατ’ επέκταση κατά πόσο έχουν διαπραχθεί ποινικώς διωκόμενα αδικήματα και σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» από το γραφείο του έχουν περάσει για να καταθέσουν περισσότεροι από 100 με την ιδιότητα του υπόπτου.

Σημειωτέον ότι το δημοσίευμα, το ΠΑΣΟΚ δανειοδοτήθηκε με 114 εκατ. ευρώ, από τα οποία 97 εκατ. ευρώ προέρχονται από την Αγροτική Τράπεζα,

τα 10 εκατ. ευρώ από τη Marfin και ακόμα 5 εκατ. ευρώ έχουν χορηγηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς. Αντίστοιχα, η Ν.Δ. έλαβε δύο δάνεια, το πρώτο, ύψους 105.000.000 ευρώ, από την Αγροτική Τράπεζα και το δεύτερο, που ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ, από την Πειραιώς. Από την Εθνική Τράπεζα φέρεται να χορηγήθηκαν δάνεια στον ΣΥΡΙΖΑ ύψους 6 εκατ. ευρώ, στο ΚΚΕ περίπου 4,5 εκατ. ευρώ και στο κόμμα των Οικολόγων Πράσινων 800.000 ευρώ.

Ως προς την κρατική επιχορήγηση για το 2010 τα έξι κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ και Οικολόγοι Πράσινοι) έλαβαν 48 εκατ. ευρώ, ενώ για το πρώτο τρίμηνο του 2011 τα κόμματα έλαβαν συνολικά 13,5 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα