ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΝΟΣΗΛΕΙΩΝ ΛΙΒΥΩΝ

09:50 3/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Στην αποπληρωμή του μισού της οφειλής προς την Ελλάδα για τη νοσηλεία και φιλοξενία Λίβυων τραυματιών προτίθεται να προχωρήσει η λιβυκή κυβέρνηση, αφήνοντας αιχμές για υπερκοστολογήσεις.

Ο επιτετραμμένος της λιβυκής πρεσβείας στην Αθήνα, διευκρίνισε ότι το υπόλοιπο μισό θα δοθεί στα ιδιωτικά θεραπευτήρια, ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά πρακτορεία και άλλες επιχειρήσεις, που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα, ύστερα από επιτόπιο έλεγχο ειδικής επιτροπής από τη Λιβύη,

η οποία θα κληθεί να διασταυρώσει τις κοστολογήσεις και τα τιμολόγια, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

«Ορισμένα τιμολόγια είναι φουσκωμένα, ή έστω, παραμένει απορίας άξιον πώς ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία τιμολογούσαν μαζικά αφήνοντας τα χρέη να σωρεύονται. Λόγω των διαδικασιών μεταβατικής κατάστασης, αλλά και του πολέμου, έχουμε την υποψία ότι ορισμένοι φορείς εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός με σκοπό το κέρδος. Σίγουρα είναι μειοψηφία. Δεν μπορεί, όμως, συγκεκριμένο ξενοδοχείο να δέχεται τη σώρευση 2,5 εκατ. σε χρέη από φιλοξενία και ταξιδιωτικό πρακτορείο το αστρονομικό ποσό των 24 εκατ. ευρώ», διευκρίνισε ο Λίβυος αξιωματούχος.

Οι Έλληνες ξενοδόχοι, από τη μεριά τους κάνουν λόγο για καθυστερήσεις στις πληρωμές από τον Φεβρουάριο του 2012 με αποτέλεσμα να εκκρεμεί η πληρωμή σε ποσό ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό ποσό για την παραμονή στην Ελλάδα περίπου 5.500 τραυματιών του εμφυλίου πολέμου ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ. Σήμερα παραμένουν στην Ελλάδα περίπου 350 με 500 τραυματίες.

(Πληροφορίες από ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα