«Ξενάγηση» στην Αθήνα από τη μαφία του Τουρισμού

Έχει τα χαρακτηριστικά αδίστακτης μαφίας, λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες, με μορφή πυραμίδας (αρχηγός, «φίλοι-ξεναγοί» κ.λ.π.) και έχει πλοκάμια στα καλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας.

Το matrix24.gr σας αποκαλύπτει πως λειτουργεί η σκοτεινή πλευρά του τουρισμού.

Οι 4 εκπλήξεις

Το ραντεβού δίνεται σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου ο «φίλος» που ζει στην Αθήνα

(έτσι αναφέρεται ο οδηγός), προσφέρεται με το… αζημίωτο να δείξει την πόλη στους ανυποψίαστους τουρίστες. Μόνο που τους οδηγεί σε 4 υποχρεωτικά σημεία έκπληξης (Surprise Stops όπως τα ονομάζει), όπου γίνεται η οικονομική αφαίμαξη:

«Σε 4 σημεία στο κέντρο θα έχουμε 4 εκπλήξεις που θα πρέπει οπωσδήποτε να δουν (δηλαδή να τους πάτε):

1. Swindler (Papatzis): στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Εκεί θα είναι ένας άνθρωπος με μαύρα και θα έχει μπροστά του ένα χάρτινο κουτί. Θα πάτε εκεί και εκείνος θα παίξει τον παππά με τους πελάτες. Βοηθάτε με τα αγγλικά και φυσικά τους εξηγείτε τι πρέπει να κάνουν.

2. Laterna: Θα έχουμε μια λατέρνα που απλά θα παίζει μουσική την ώρα που θα περνάει ο κόσμος. Σταματάμε φυσικά να δουν τη λατέρνα και να βγουν φωτογραφία.

3. Shoe polisher: Λούστρος… σταματάμε και όποιος θέλει του γυαλίζει τα παπούτσια.

4. Backgammon Players» στην Πλάκα: Δύο παιδιά που θα παίζουν τάβλι. Τα παιδιά είναι πρόθυμα να παίξουν τάβλι με όποιον επιθυμεί».

Αυτά αναφέρονται στις αναλυτικές οδηγίες και όπως μπορεί να αντιληφθεί κάποιος στο κύκλωμα μετέχουν και παιδιά.

Και φυσικά η βόλτα καταλήγει σε δύο συγκεκριμένα εστιατόρια στην Πλάκα.

Ο αρχηγός δίνει και χρήσιμες συμβουλές στα «κοράκια» που λαμβάνουν μέρος. Η αποστολή τους σήμερα είναι «απλή και συνάμα δύσκολη», αφού ο καθένας θα παραλάβει 20 άτομα και «δεν πρέπει να χάσει κανέναν», όπως τους επισημαίνει.

Και συνεχίζει: πρέπει να αποφεύγονται τα σημεία που δεν κολακεύουν την πόλη, να προσέχουν τα θύματά τους (τουρίστες) να περνούν πάντα από τα φανάρια και να ξέρουν «πέντε πράγματα για την πόλη», ωστόσο τους υπενθυμίζει «δεν είμαστε ξεναγοί».

Βέβαια οι οδηγίες δίνονται και γραπτώς για τους… αργόστροφους, ενώ υπάρχουν και τηλέφωνα επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης.

Η μαφία του τουρισμού είναι από τα καλύτερα οργανωμένα κυκλώματα στην Ελλάδα και έχει τζίρο αρκετά χιλιάδες ευρώ μηνιαίως.

Tourismos Doc

Keywords
Τυχαία Θέματα