Ξεκίνησε η δίκη για τη ληστεία στο Βελβεντό-Πολιτικό μανιφέστο από τον Ρωμανό

Με την έναρξη της διαδικασίας στο εδώλιο ήταν παρόντες οι πέντε εξ αυτών, ενώ ο Δημ. Πολίτης εκπροσωπήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο. Στο πλευρό των κατηγορουμένων βρέθηκαν πολλοί φίλοι και αλληλέγγυοι με αυτούς που έφτασαν από νωρίς το πρωί στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Οι παρόντες κατηγορούμενοι ανέγνωσαν δηλώσεις τους ισχυριζόμενοι ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η καταδίκη τους είναι προαποφασισμένη . Ο Νίκος Ρωμανός μάλιστα διαβάζοντας το δικό του «πολιτικό μανιφέστο», υποστήριξε

πως οι τράπεζες αποτελούν κατεστημένο και για το λόγο αυτό θα είναι απέναντί τους.

Μετά την ανάγνωση των δηλώσεών τους, οι τρεις κατηγορούμενοι Γιάννης Μιχαηλίδης, Νίκος Ρωμανός και Φοίβος Χαρίσης Πούλος απεχώρησαν από την αίθουσα, ενώ οι Ανδρέας Μπουρζούκος και Ανάργυρος Ντάλιος παρέμειναν στη διαδικασία.

Οι δικηγόροι τους υπέβαλαν με τη σειρά τους αιτήματα αναβολής, καθώς στην ίδια αίθουσα πραγματοποιούνται ακόμη τρεις δίκες αυτό το διάστημα. Ο εισαγγελέας της έδρας, Γρ. Πέπονης, εισηγήθηκε να μην αναβληθεί η δίκη, αλλά να διακοπεί. Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι έξι φέρονται ότι συμμετείχαν στη διπλή ένοπλη ληστεία που έλαβε χώρα το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου, του 2013 στο Βελβεντό Κοζάνης. Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, ληστεία από κοινού κατά συρροή και άλλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα