Έρχεται το Street View της Google (και) στην Ελλάδα

Πρόκειται για τη γνωστή υπηρεσία της Google, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να πλοηγηθούν τρισδιάστατα σε πολλές περιοχές της υφηλίου, μέσω φωτογραφιών υψηλής ποιότητας.

Η υπόθεση ξεκίνησε το Δεκέμβρη του 2008, όταν η Google έκανε γνωστό πως ξεκινούσε τότε τις διαδικασίες επεξεργασίας δεδομένων με σκοπό τη λειτουργία της υπηρεσίας και στην Ελλάδα.

Μερικούς μήνες μετά, η Αρχή ζητούσε περισσότερες διευκρινήσεις γύρω από το θέμα, σταματώντας παράλληλα και την όποια πραγματοποίηση εργασιών για το Street View στην χώρα μας από την πλευρά της Google. Στη συνέχεια, η Αρχή έθεσε το πλαίσιο γύρω από το οποίο θα πρέπει να γίνει η λειτουργία της υπηρεσίας, με τη Google να δείχνει σύμφωνη με αυτό.

Έτσι, με πρόσφατη απόφαση της, η Αρχή Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κρίνει νόμιμη τη λειτουργία της γνωστής υπηρεσίας εικονικής περιήγησης, Google Street View, για τους δρόμους ελληνικών περιοχών, υπό τους όρους που αναφέρονται στην εκδοθείσα απόφαση. Σύμφωνα με αυτούς, η Google θα πρέπει να ενημερώνει, μέσω του Τύπου, για διαδικασίες πραγματοποίησης λήψεων φωτογραφιών, να θολώνει αυτόματα πινακίδες αυτοκινήτων και πρόσωπα (παρέχοντας και τη δυνατότητα αιτήματος περαιτέρω θόλωσης από χρήστες), ενώ θα πρέπει να δίνεται και η δυνατότητα θόλωσης οικιών, με σχετικό αίτημα ακόμη και πριν την έναρξη της υπηρεσίας (και ικανοποίηση αυτού εντός πέντε ημερών).

Το Street View έχει διάφορες πρακτικές χρήσεις. Χρησιμοποιώντας το Street View μπορείτε εύκολα να βρείτε την ακριβή τοποθεσία για ένα σημαντικό ραντεβού ή το κοντινότερο καφέ, να σχεδιάστε μια έξοδο για φαγητό κ.λπ. Aν πρόκειται να φτάσετε κάπου για πρώτη φορά, μπορείτε να κερδίσετε χρόνο ελέγχοντας την περιοχή εκ των προτέρων, αλλά και παίρνοντας τις οδηγίες για να φτάσετε ως εκεί. Εκτός των άλλων, το Street View σας επιτρέπει να δείτε ένα ξενοδοχείο πριν κλείσετε δωμάτιο να εξερευνήσετε διάφορους ταξιδιωτικούς προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα