Ξεκαθάρισμα Σαμαρά – Βενιζέλου

09:11 6/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πολιτικό μπρα ντε φερ μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και των δύο μικρότερων κυβερνητικών εταίρων, παρά τις προσπάθειες του Μεγάρου Μαξίμου να ρίξει τους τόνους. Μετά την προσωπική επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο, για τη στάση του το τελευταίο διάστημα, οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά επεδίωξαν να ρίξουν τους τόνους δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει

τη δουλειά της και φροντίζοντας να διαψεύδουν κάθε σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Στον αντίποδα, ο εκνευρισμός στο ΠΑΣΟΚ ήταν εμφανής και είναι ενδεικτικοί οι τόνοι που υιοθέτησε ο Γραμματέας του κόμματος Νικ. Ανδρουλάκης προκειμένου να απαντήσει στο Μαξίμου αλλά και οι σκληρές αναφορές στελεχών του «βενιζελικού» περιβάλλοντος όπως ο Λ. Γρηγοράκος που αναρωτήθηκε σκωπτικά, μετά τα δημοσιεύματα για δυσφορία Σαμαρά, αν θα πρέπει «να βγάζουμε και ένα Δελτίο Τύπου κάθε μέρα ψυχολογικής κατάστασης του πρωθυπουργού».

Τεστ αντοχής ή… ατύχημα;

Αν και οι περισσότεροι επιμένουν ότι πρόκειται για μία ελεγχόμενη πλην όμως αναγκαία απάντηση του Σαμαρά προς τον Βενιζέλο, ο οποίος πέραν των τελευταίων διαφοροποιήσεων επιμένει μονότονα να του ζητηθεί συγγνώμη για την κριτική που δέχθηκε το ΠΑΣΟΚ ή να καθορίσει το χρόνο και το είδος του ανασχηματισμού, δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι αυξάνεται ο κίνδυνος ενός ατυχήματος, εντός ή εκτός εισαγωγικών, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Στο εσωτερικό του Μαξίμου, άλλωστε, υπάρχουν στελέχη που επιμένουν ότι το προσεχές φθινόπωρο αποτελεί ευκαιρία αιφνιδιασμού για την κυβέρνηση ενώ στο ερώτημα για την επόμενη, μετά τις εκλογές ημέρα ειδικά αν έχουν μειωθεί τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, απαντούν ότι οι σύμμαχοι μπορούν να αναζητηθούν όχι μόνο προς το κέντρο αλλά και προς τα Αριστερά (μεγάλος Συνασπισμός) και προς τα δεξιά!

Ο Αντώνης Σαμαράς μοιάζει, πάντως, να απορρίπτει κάθε σχετική σκέψη κυρίως διότι θα τεθούν εν αμφιβόλω οι θυσίες των τελευταίων μηνών. Επιπλέον, εκτιμά ότι υπό προϋποθέσεις η κυβέρνηση θα μπορέσει να καρπωθεί από την αλλαγή κλίματος στην Ευρώπη αλλά και από την ελληνική προεδρία που ξεκινά την 1/1/2014. Υπέρ την μακροημέρευσης της κυβέρνησης τάσσονται, επίσης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Ωστόσο είναι σαφές ότι σε αντίθεση με τη Ν.Δ. και, εν μέρει, τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ όχι μόνον δεν καρπώνεται οφέλη αλλά συνεχίζει να αιμορραγεί δημοσκοπικά. Κάτι που, όπως λένε στο Μαξίμου, εντείνει την πίεση στον κ. Βενιζέλο και, συνεπώς, τις τάσεις φυγής του από το σχήμα…

Keywords
Τυχαία Θέματα