ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΑΝΙΔΙ ΤΟ «ΒΛΑΣΦΗΜΟ» CORPUS CHRISTI

Το «Corpus Christi», παράσταση οι συντελεστές της οποίας είχαν διαβεί τον Ιούνιο το κατώφλι αστυνομικού τμήματος έπειτα από καταγγελία της Ιεράς Συνόδου ανεβαίνει ξανά στο Χυτήτριο από αυτή την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου.

Μετά τους «Εμιγκρέδες» του Σ. Μρόζεκ (1ο βραβείο σκηνοθεσίας στο Βαλκανικό Φεστιβάλ Θεάτρου το 2005) και το «Ένα στους 10» του Λ. Βασιλείου (Bραβείο Μέλλοντος στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στο Σαράγιεβο το 2008), ο Λαέρτης Βασιλείου επιστρέφει σκηνοθετικά, και πάλι με ένα ανδροκρατούμενο καστ, αυτή τη φορά με το αιρετικό «Corpus Christi» του Τέρενς ΜακΝάλι. Ο γνωστός σκηνοθέτης

καταπιάνεται για ακόμη μια φορά με το αγαπημένο του θέμα: τη διαφορετικότητα. Σε μια κοινωνία που παραπαίει ανάμεσα σε χαμένες αξίες και ιδανικά, τι θα συνέβαινε και ποιος θα ήταν ο άνθρωπος στου οποίου το πρόσωπο θα βρίσκαμε τη λύση;

Επανεξετάζοντας και αναδημιουργώντας την πιο γνωστή ιστορία του κόσμου, ο Λαέρτης Βασιλείου και η ομάδα Artisan μας καλούν να τους ακολουθήσουμε… σε ένα διαφορετικό ταξίδι αυτογνωσίας, έχοντας για μοναδικό όπλο τη φράση «Άκου την καρδιά σου». Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο της ανέβασμα πέρσι τον Ιούνιο η παράσταση λογοκρίθηκε από την Ιερά Σύνοδο, η οποία έφτασε στο σημείο να απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να αποδοκιμάσουν το θεατρικό, μια και κατά τη γνώμη της προσβάλλει τα θεία και τον Ιησού, εμφανίζοντάς τον ως ομοφυλόφιλο. Μάλιστα, τότε ηθοποιοί είχαν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, κατόπιν καταγγελίας της Ιεράς Συνόδου, αλλά ευτυχώς σύντομα αφέθηκαν ελεύθεροι.

INFO: Στο Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, κάθε Πέμπτη στις 21.15 & κάθε Παρασκευή στις 23.30, εισιτήρια 16 & 9 (φοιτητικό) ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα