ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΛΟΓΩ ΛΙΣΤΑΣ

Νέα …παρατράγουδα προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η υπόθεση της λίστας με τα περίπου 2000 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία. Ο «πόλεμος» που άνοιξε -ξανά- ο πρώην «τσάρος της Οικονομίας» Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, συνεχίστηκε σήμερα, με τις… εξηγήσεις Βενιζέλου

ως προς τη διαχείριση της περιβόητης κατάστασης ονομάτων άμα τη ορκωμοσία του ως υπουργός Οικονομικών, και δεν αναμένεται να τελειώσει γρήγορα.

Το γεγονός όμως ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε αίφνης ότι είχε τη λίστα στα χέρια του από το 2010, ενώ αρνείτο την ύπαρξή της απαντώντας σε ερώτηση 11 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2011, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και στα… χαμηλότερα κλιμάκια στελεχών. Ερωτηθείς εις εκ των βουλευτών -τότε- που υπέβαλαν τη σχετική ερώτηση, ο Δημήτρης Καρύδης, άσκησε δριμύτατη κριτική στον πρώην υπουργό Οικονομικών, παρουσιάζοντάς τον ως …Πινόκιο. «Ο Παπακωνσταντίνου έχει κερδίσει με το σπαθί του τον τίτλο του Πινόκιο», είπε, θυμίζοντας το περιεχόμενο της απάντησής του στη Βουλή, όταν υποστήριζε ότι «Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος δεν κατέχει κατάσταση με τους Έλληνες φορολογούμενους, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που διατηρούν καταθέσεις ή που μετέφεραν κεφάλαια σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού και ειδικά στην Ελβετία». Και ενώ τότε τον είχαν …πιστέψει, ανέτρεψε μόνος τις αρχικές αιτιάσεις του, μιλώντας προχθές στο Mega.

Keywords
Τυχαία Θέματα